Emeklilere Müjde Son Dakika Bayram İkramiyesi! Ali Tezel Açıkladı, 2022 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Oldu?

2022 emeklilere bayram ikramiyesi son dakika gelişmesi ile merak edilen rakamı Ali Tezel açıkladı! 2022 emekliye bayram ikramiyesi ne kadar, Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi 2022 kaç TL verilecek?
Emeklilere Müjde Son Dakika Bayram İkramiyesi! Ali Tezel Açıkladı, 2022 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Oldu?

Yapılan yasal düzenleme ile devlet tarafından 2018 senesinden bu yana emeklilere biri Ramazan Bayramı diğeri ise Kurban Bayramı'nda olmak üzere yılda 2 kere bayram ikramiyesi yapılmasına karar verilmişti. Bu rakam o tarihte 1.000 TL olarak ilan edilmişti. Emekliler uzun süredir talep etmiş oldukları bayram ikramiyesine kavuştukları için sevinç yaşarken 2019 senesinde ve 2020 senesinde hükümetten tüm taleplerine rağmen emekliye bayram ikramiyesi için zam müjdesi gelmemişti.

Pandemi döneminde yaşanan ekonomik kriz nedeni emekliler büyük bir geçim sıkıntısı yaşamaya başlarken süreçte beklenen bayram ikramiyesine zam müjdesi verilmiş ancak sadece 100 TL olarak yapılan artış emeklileri hayal kırıklığına uğratmıştı. Süreçte 1.100 TL olan emekliye bayram ikramiyesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların ardından yüksek bir zam beklentisi oluşmuştu. Konu hakkında bir açıklamada Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel tarafından yapıldı.

BAYRAM İKRAMİYESİ ZAM 2022: EMEKLİLERE RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN, KAÇ TL OLACAK YATACAK, ZAM VAR MI?

Emeklilere biri Ramazan Bayramı diğer ise Kurban Bayramı dönemlerinde olmak üzere yılda 2 kere bayram ikramiyesi ödenmekte olup bu rakam en son 2021 senesinde yapılan zam ile 1.100 TL olarak belirlenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yükselen enflasyon rakamlarına dikkat çekerek "emeklimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" açıklaması yaparken gözler emekliye bayram ikramiyesi rakamına çevrilmişti.

Emeklilere Müjde Son Dakika Bayram İkramiyesi! Ali Tezel Açıkladı, 2022 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Oldu?

Kamuoyunda konu hakkında Ramazan Bayramı yaklaştıkça daha fazla açıklamalar yapılmaya başlanırken bu sene Ramazan Bayramı 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü kutlanacak. Bu nedenle Ramazan Bayramı ikramiyesi rakamlarının Mart ayının son haftası itibari ile emeklilerin hesabına geçirilmesi bekleniyor. Yani nihai rakamın ve kesin zam tutarının açıklanacağı Mart ayına girilmiş bulunuyoruz.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ 2022 NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Gündemde 4 bin TL rakamı telaffuz edilirken SGK uzmanı Ali Tezel ise yapmış olduğu açıklamasında "Bu yıl hükümet bir karar aldı. 2 Bin 500 TL'den az emekli maaşı olanın maaşını 2 Bin 500 TL yaptı. CHP bunu bir emekli maaşı olarak söylüyordu. Bu yıl ikramiyenin 2 Bin 500 TL olacağını tahmin ediyorum" diyerek beklediği rakamı duyurdu.

Hatırlanacağı üzere asgari ücrete tarihin en büyük zammı olarak açıklanan yüzde 50,8 oranında zam yapılmıştı. Emekliye bayram ikramiyesi için rakam 2 bin 500 TL olarak ilan edilmesi halinde bu rekor zam asgari ücret zammını bile sollayarak tarihe geçecek.