Emekliye 2.000 TL zam, taşerona kadro, EYT'liye 1999 öncesi şartlar önerileri!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bir basın toplantısı düzenleyerek EYT’de emeklilik şartlarının 1999 öncesine çekilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca Milletvekili Gürer en düşük emekli maaşının asgari ücretle eşitlenmesi gerektiğini söyledi.
Emekliye 2.000 TL zam, taşerona kadro, EYT'liye 1999 öncesi şartlar önerileri!

Türkiye’de vatandaşların oldukça merak ettiği konulara dair CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer açıklamalarda bulundu. Basın toplantısı düzenlemeyen Milletvekili Gürer EYT ve emekli maaşları hakkında bazı önerilerde bulundu. Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? EYT’de emeklilik şartları neler olacak?

EYT'DE 1999 ÖNCESİNE DÖNÜLSÜN!

EYT düzenlemesine dair herhangi bir formüle ihtiyaç olmadığını söyleyen Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “EYT’lilere 1999 öncesindeki yasal haklar tanınmalıdır. Bunun için de herhangi bir formüle ihtiyaç yoktur. İnsanlar o dönem hangi koşullarda emekli olabiliyorlarsa şimdi de aynı koşullarda emekli olabilmeliler. Bunu yaparak hak iadesi gerçekleştirmiş olursunuz. Bunun dışında tüm formüller yeni mağdurlar yaratacaktır.” dedi.

EMEKLİLERE 2.000 TL ZAM

Emekli maaşlarının oldukça yetersiz olduğunu belirten Ömer Fethi Gürer, “Sadece EYT sorunu yok. Emekli maaşlarındaki katsayının aşağı çekilmesine yol açan bir düzenleme yapılmıştı. Bu da farklı bir mağduriyet doğurdu. Bunun da ortadan kaldırılması gerekir. Emekli maaşları için intibak düzenlemesi yapılması gerekiyor. En düşük emekli maaşı 5.500 TL olmalı. Yani 3.500 TL olan en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılıp 5.500 TL’ye çıkarılmalı. Bu şekilde en azından emekli maaşları ile asgari ücret eşitlenir.” ifadelerini kullandı.

TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINSIN!

Taşeron işçiler için de talepte bulunan Ömer Fethi Gürer, “Kamu kurum ve kuruluşlarında şu anda modern bir kölelik trajedisi yaşanıyor. Çalışma hayatında sorunlar var ama kamuda bu sorunların yoğunlaşmasının bir izahı yok. Sosyal devlet anlayışı buna müsaade etmemeli. Kamu kurum ve kuruluşlarında, KİT’lerde, belediyelerde tüm taşeron işçiler kadroya alınmalıdır. Çalışma hayatına huzuru bu şekilde getirebilirsiniz.” şeklinde konuştu.