Emlak Katılım Bankası karını ikiye katladı!

Uzun süre atıl durumda kaldıktan sonra katılım bankası olarak yeniden açılmasına karar verilen Emlak Katılım Bankası karını yüzde 114 arttırdı.
Emlak Katılım Bankası karını ikiye katladı!

Bir dönem ev sahibi olmak isteyenlerin kapısını çaldığı Emlak Bankası sonrasında zarar etmeye başlaması nedeniyle kapatılmıştı. Uzun süre kapalı kalmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hayata geçirilen birinci 100 günlük eylem planı kapsamında bankanın tekrar faaliyete geçirilmesine karar verillmişti.

Yapılan yasal düzenlemenin ardından Emlak Katılım Bankası olarak yeniden hizmete alınan banka önceliğini şubeleşmeye vermişti. İnşaat ve emlak sektörünün sorunlarını çözmek ve uygun koşullu finansman desteği sağlamak adına kurulan banka 2024 yılı birinci çeyrek raporunu yayımladı.

EMLAK KATILIM BANKASI BİRİNCİ ÇEYREKTE KARINI ARTTIRDI!

Emlak Katılım, 2024 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Emlak Katılım, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 114 oranında artışla birinci çeyrekte net 2 Milyar TL kâr sağlayarak büyümesini sürdürdü. Emlak Katılım, yılın birinci çeyreği itibarıyla; aktif büyüklüğünü 199.3 Milyar TL, toplanan fonlarını da 157.3 Milyar TL seviyesine yükseltti.

2024 senesinin birinci çeyreğini kapsayan Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayı itibari ile Emlak Katılım Bankası'nın Türk ekonomisine Emlak Katılım Bankası tarafından sağlanan nakdi ve gayri nakdi finansman toplamı 98,3 milyar liraya ulaştı. Bankanın kullandırmış olduğu fon büyümesi ise yüzde 12 olarak gerçekleşti.

Genel Yayın Yönetmeni