En düşük faizli taşıt kredisi hangi bankada? Banka banka 200 Bin TL taşıt kredisi hesaplaması!

En uygun faizli taşıt kredisi kampanyasını düzenleyen bankanın hangi banka olduğu merak ediliyor. 48 ay vadeli 200 Bin TL taşıt kredisinin aylık taksit tutarı hangi bankada kaç TL?
En düşük faizli taşıt kredisi hangi bankada? Banka banka 200 Bin TL taşıt kredisi hesaplaması!

Taşıt kredisi çekerek otomobil satın almak isteyenlerin bankaların kampanyalarına dair araştırmaları devam ediyor. Taşıt kredisi kullanmak isteyenlere en uygun faiz imkanını hangi banka sağlıyor? En düşük faizli taşıt kredisi kampanyası hangi bankada? Hangi bankadan taşıt kredisi çekenler avantajlı oluyorlar? Taşıt kredisi çekerken hangi şartlar uygulanıyor? 200 Bin TL taşıt kredisinin aylık taksiti hangi bankada kaç TL olarak ödeniyor? 

TAŞIT KREDİSİ KOŞULLARI NELERDİR?

BDDK tarafından taşıt kredisi ürününde tüm bankaların uymaları gereken bazı sınırlamalar uygulanıyor. Azami kredi vadesi ile kullanılabilecek taşıt kredisi miktarının üst limiti tüm bankalarda aynı formül üzerinden hesaplanıyor. 

Taşıt kredileri için bankalar en fazla 48 aya kadar vade uygulayabiliyorlar. 48 ay vadeli taşıt kredisi de sadece değeri 400 Bin TL'nin altındaki otomobiller için geçerli oluyor. Değeri 400 Bin TL ile 800 Bin TL arasındaki otomobillere ise bankalar en fazla 36 aya kadar vadeli taşıt kredisi verebiliyorlar. 800 Bin TL ile 1,2 Milyon TL arasında değeri olan otomobiller için 24 aya kadar vadeli taşıt kredisi veriliyor. 1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasında değeri olan otomobiller için taşıt kredisi çekilecekse en fazla 12 ay vade uygulanabiliyor. 

Taşıt kredilerinde kredi miktarlarının üst limitleri de otomobillerin değerlerine göre belirleniyor. 400 Bin TL'ye kadar olan otomobillerde yüzde 70 oranında, 400 Bin TL ile 800 Bin TL arasında değeri olan otomobillerde yüzde 50 oranında, 800 bin TL ile 1,2 Milyon TL arasında değeri olan otomobillerde yüzde 30 oranında ve 1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasında değeri olan otomobillerde ise yüzde 20 oranında taşıt kredisi kullandırılabiliyor

EN DÜŞÜK FAİZLİ TAŞIT KREDİSİ HANGİ BANKADA?

En düşük faizli taşıt kredisi hangi bankada? Banka banka 200 Bin TL taşıt kredisi hesaplaması!

Taşıt kredisi için şu anda en avantajlı banka Halkbank ve Ziraat Bankası oluyor. Ziraat Bankası ve Halkbank müşterileri aylık yüzde 1,59 faizle taşıt kredisi çekebiliyorlar. 48 ay vadeli 200 Bin TL taşıt kredisi kullananların aylık taksitleri 6.504 TL olarak hesaplanıyor. 

ING Bankta aylık faiz yüzde 1,69 olurken 200 Bin TL'lik kredinin aylık taksiti 6.671 TL oluyor. İş Bankası aylık yüzde 2,05 faizle, Yapı Kredi ise aylık yüzde 2,49 faizle taşıt kredisi veriyor.