Faturasını alıp PTT'ye gidenlere 1.150 TL ödenecek! Toplam 4 milyon kişiye verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardımlar ihtiyaç sahipleri için önemli bir maddi destek olmaya devam ediyor. Doğalgaz desteği de çok kullanılan destekler arasına girdi. Doğalgaz desteği nasıl alınır?
Faturasını alıp PTT'ye gidenlere 1.150 TL ödenecek! Toplam 4 milyon kişiye verilecek!

Türkiye'de sosyal yardımlar hiç olmadığı kadar önemli bir hale geldi. Çok sayıda vatandaş farklı ihtiyaçlar için verilen sosyal yardımlardan yararlanıp bütçelerine bir destek temin edebiliyorlar. Bu sosyal yardımlar ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yönetiliyor. İhtiyaç sahipleri başvuru yaptıklarına ve bu başvurular onaylandığında sosyal yardım ödemesi alabiliyorlar. Doğalgaz fatura desteği de bu sosyal yardımlardan birsi oluyor.

DOĞALGAZ FATURASI DESTEĞİ NEDİR?

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de enerji fiyatlarında büyük bir artış meydana geldi. Bu artışlardan ihtiyaç sahibi ailelerin en az bir şekilde etkilenmeleri amacıyla devlet tarafından sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliği ile yürütülen doğalgaz faturası yardımında 4 milyon hane yararlanabiliyor. 2022 yılında ilk defa verilmeye başlanan doğalgaz faturası desteğinin 2023 yılında da devam edeceği açıklandı. 

KİMLER NASIL BAŞVURU YAPABİLİR?

Doğalgaz faturası desteği için yardımlar şu anda devam ediyor. E-devlet üzerinden yapılabilen başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından değerlendiriliyor. Herhangi bir gelir şartı bulunmayan bu sosyal yardım için doğalgaz kullanılan hanelerde yaşayanlar başvuru yapabiliyorlar. Ev sahibi veya kiracı olmanın bir önemi bulunmuyor. Yapılan incelemede doğalgaz yardımı alması uygun görülen vatandaşlara bu ödemeler nakit olarak PTT üzerinden ödeniyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Doğalgaz fatura yardımı ile alakalı olarak ne kadar ödeme yapıldığı da merak ediliyor. Yapılan belirlemelere göre bu desteklerin miktarı bölgesel olarak tespit ediliyor. İklim şartları sert olan bölgeler için en fazla 1.150 TL'ye kadar ödeme yapılırken daha ılıman iklime sahip bölgelerde doğalgaz fatura desteği 450 TL olarak ödeniyor. Bu ödemeler aylık olarak değil yıllık olarak yapılmaktadır.