Finansal kıyamet geliyor! Dolar kurunun bir gecede çıkacağı seviyeyi Remzi Özdemir açıkladı!

Türkiye’de ekonomi alanındaki gelişmeleri yorumlayan ünlü ekonomist Remzi Özdemir kur krizinin bağıra bağıra geldiğini söyledi. Dolar kuru kaç TL’ye fırlar. Dolar kuru ne zaman sert yükselişe geçecek?
Finansal kıyamet geliyor! Dolar kurunun bir gecede çıkacağı seviyeyi Remzi Özdemir açıkladı!

Türkiye’de ekonomi alanında gelişmeler baş döndürmeye devam ediyor. Buna karşında dünyadan da gelen veri akışı Türkiye ekonomisini olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Avrupa’da artık ekonomik durgunluk kendisini iyice hissettirmeye başlarken FED’in 100 baz faiz artırımı yapması tartışılmaya başlandı. Tüm bu bilgileri yorumlayan ekonomist Remzi Özdemir kur krizinin bağıra bağıra geldiğini söyledi.

FİNANSAL KIYAMET KOPAR!

Merkez Bankası’nın politikalarını eleştiren Remzi Özdemir, “Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’na selam gönderiyoruz. Kendileri kurla ilgilenmediklerini dertlerinin cari açığı azaltmak olduğunu söylemişti. Şimdi cari açıkta rakamlar ortada. Cari açık Türkiye’nin en büyük sorunu. Hatta kur krizinin en büyük ateşleyicisi olacak. Artık yolun sonuna gelindi. Kaynağı olmayan paralarla belirli noktalara getirildi. Türkiye’yi bu kaynağı belli olmayan paralardan dolayı gri listeye aldılar. Bu devam ederse siyah listeye düşeriz o zaman finansal kıyamet kopar.” ifadelerini kullandı.

KUR KRİZİ GELİYOR!

Kur krizinin geldiğini söyleyen Remzi Özdemir, “Merkez Bankası’nın kendi kasasındaki parayı da dolar kuru için harcıyoruz. Adeta mendil açıp dışarıdan para toplayıp onları harcıyoruz. Azerbaycan’ın Merkez Bankası’ndan 500 milyon Euro mevduatı var. Türkiye bu paraya mı kaldı. Türkiye gibi büyük bir ekonomi için bunlar para mı? Eğer 40 milyar dolar bulunmazsa kur krizi yaşayacağız. Bu para bulunursa da 1 ay sonra aynı kur krizini yaşarız.” dedi.

İHRACAT AZALACAK!

Türkiye’de ihracat gelirlerinin de azalmaya başlayacağını söyleyen Remzi Özdemir, “Avrupa’da ekonomik durgunluk başladı ve Avrupa artık ithalatı kısmaya başladı. Bizim ihracatımız da azalmaya başlayacak. Katma değeri olan ihracatımız da yok. Adam sana bir bilgisayar yazılımı satıyor sen karşılığında 600 gömlek satarsan kapatıyorsun farkı. Tamam ihracat iyidir ama ihraç ettiğin mal da önemli.” şeklinde konuştu.

13 EKİM’DE PİYASALARDA DEPREM OLACAK!

13 Ekim tarihini veren Remzi Özdemir, “FED’in 75 baz puan faiz artırımı artık kesin diyebiliriz. Hatta üzeri tartışılmaya başlandı. Bunun için ABD’nin enflasyon verisinin açıklanması gerekiyor. Onun da tarihi 13 Ekim olacak. ABD’de enflasyonun halen daha tam olarak yansımadığı iddia ediliyor. ABD’de enflasyon beklentilerin üzerinde gelebilir. Öyle bir durumda ise FED kararını değiştirip 100 baz puan faiz artırımını gündeme alacaktır. Bunun olması demek dolar kurunun uçuşa geçmesi anlamına geliyor. Sadece dolar kuru mu altın fiyatları çöker. Dolar kurunu bir gecede 23 TL – 24 TL seviyelerinde görürüz.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.