Gençlere faizsiz 300 Bin TL kredi! Halkbank'a başvuran alıyor, 5 yılda geri ödeniyor!

Halkbank tarafından gençlere yönelik faizsiz kredi kampanyası başlatıldı. Halkbank’tan gençler tek kuruş faiz ödemeyecekleri 300 Bin TL kredi çekebiliyorlar. Halkbank gençlere verilen bu kredinin koşullarını açıkladı.
Gençlere faizsiz 300 Bin TL kredi! Halkbank'a başvuran alıyor, 5 yılda geri ödeniyor!

Türkiye’de kamu bankaları üzerinden gençlere devlet destekleri verilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda gençler kredi imkanlarını değerlendirebiliyorlar. Üstelik kullanılan bu kredilerin faizlerini devlet karşılıyor. Gençlere özel düzenlenen bu kampanyalar kapsamında tek kuruş faiz ödemesi yapılmıyor. Halkbank da böylesine avantajlı bir kredi kampanyasının başlatıldığını açıkladı.

HALKBANK’TAN GENÇLERE FAİZSİZ KREDİ

Gençlere yönelik düzenlenen Halkbank faizsiz kredi kampanyasının koşulları belli oldu. Buna göre bu krediler genç girişimcilere, esnaf ve sanatkarlara veriliyor. Bu krediden faydalanabilmek için 35 yaşının aşılmaması gerekiyor. Bu yaşın üzerindekiler belirtilen avantajlarla kredi kullanamıyorlar. Ayrıca daha önceden de KOSGEB tarafından sağlanan desteklerin alınmamış olması gerekiyor. Bu desteklerden yararlananlar da böylesine avantajlı kredi imkanından mahrum kalıyorlar.

60 AY VADE, SIFIR FAİZ!

Halkbank tarafından sağlanan kredinin mali şartları da merak ediliyor. Buna göre bu kredinin vade süresi azami 60 ay olabiliyor. Krediyi kullananlar 5 yıl boyuna geri ödeme yapabiliyorlar. Ayrıca aylık, 3 aylık ve 6 aylık periyotlarda taksit ödemeleri yapılabiliyor. Bunların yanında kredi için herhangi bir faiz ödemesi yapılmıyor. Vatandaşlar kullanacakları 300 Bin TL kredi için 60 ay vadede kesinlikle faiz ödemesi yapmıyorlar. Sadece anaparadan sorumlu olan vatandaşlar yıllık toplam 60 Bin TL’lik geri ödeme yapıyorlar.

FAİZİ HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI ÖDÜYOR!

Halkbank’ın gençlere sağladığı bu kredi imkanında esasta normalde faiz maliyeti bulunuyor. Ancak bu faiz maliyeti kesinlikle müşterilere yansıtılmıyor. Onun yerine faiz maliyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından üstleniyor. Müşteriler yüzde 100 faiz indirimli kredi kullanabiliyorlar. Bu avantajlı durum genç girişimcilere çok önemli bir devlet desteği oluyor. İşlerini büyütmek isteyen gençler kendilerine bir anda çok geniş bir hareket alanı açabiliyorlar.

Gençlere faizsiz 300 Bin TL kredi! Halkbank'a başvuran alıyor, 5 yılda geri ödeniyor!

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIYOR?

Gençler Halkbank’a faizsiz kredi başvurusu yaptıklarında bunun değerlendirmesi banka tarafından yapılıyor. Önce müşterinin kredi koşulları sağlayıp sağlamadığı inceleniyor. Bu koşulların sağlandığı tespit edilirse kredinin onay aşamasına geçiliyor. Bu aşamada müşterilerden ek bilgi veya belge talep edilebiliyor. Onaylanan krediler ise hiç bekletilmeden müşterilerin hesaplarına aktarılıyor.