Gram altın 850 TL'ye mi düşecek? Gram altının 10 gün sonra kaç TL olacağını açıkladı!

Altın fiyatlarında meydana gelen geri çekilmeler yatırımcıları endişelendirmeye devam ediyor. Peki gram altın 900 TL’nin aşağına düşer mi? Ekonomist Mehmet Ali Yıldırımtürk altın fiyatlarına dair tahminini açıkladı.
Gram altın 850 TL'ye mi düşecek? Gram altının 10 gün sonra kaç TL olacağını açıkladı!

Altın piyasasında tek gündem fiyat düşüşleri oldu. Ons altında meydana gelen düşüşler 1.621 dolar seviyesine kadar oldu. Daha sonra toparlanan ons altın 1.650 dolar noktasının üzerine çıktı ama istikrarsız fiyatlama kimseye güven vermiyor. Buna bağlı olarak gram altında da fiyat gerilemeleri gözlemleniyor. Gram altının hafta içerisinde 960 TL seviyelerine yaklaşılması yatırımcıları tedirgin etti. Herkes şu anda gram altının 900 TL altına sarkıp sarkmayacağını merak etmeye başladı.

ALTINDA ALIM FIRSATI VAR MI?

Gram altında beklenen fiyat hareketleri konusunda uzmanlardan yeni değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Ekonomist Mehmet Ali Yıldırımtürk gram altının 900 TL’nin altına sarkma ihtimalini değerlendirerek altın fiyatlarına dair öngörülerini açıkladı. Peki gram altın fiyatında düşüşler devam edecek mi? Gram altını olanlar ne yapmalı? Yüksekten gram altın alanlar satmalı mı? Şu anda altın yatırımı yapılır mı? Altın fiyatlarındaki düşüşler alım fırsatı mı?

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİR Mİ?

Altın fiyatlarındaki yükselişlere dikkat çeken Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Altın şu anda dış piyasada güçlü dolar endeksi ve yüksek faiz olgusu çerçevesinde baskılanıyor. Altın piyasasında jeopolitik gerginliklerin, yüksek enflasyonun fiyatlanmadığını görüyoruz. Bunlar baskı ile altın fiyatları üzerinde etki edemiyorlar. Lakin bu mevcut baskı da sürekli olamayacaktır. Baskı ortadan kalkar kalkmaz altın fiyatlarında bu saydığımız gerekçelerle yükselişler başlayacaktır.” dedi.

Altın fiyatlarındaki yükseliş beklentisini de açıklayan Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Doların diğer para birimleri karşısında güçlü bir duruş sergilediğini takip ediyoruz. Bu para birimleri bu şekilde zayıflamaya devam ederse merkez bankaları mecburen fon olarak altın alımlarına başlayacaklar. Bu da altın fiyatlarını yükseltecektir. Yani doların değerlenmesi altın fiyatlarını baskılıyor ama aynı zamanda baskının kırılması da o taraftan gelecek.” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN KAÇ TL OLUR?

Altın fiyatlarının şu anda bulunduğu seviyeden daha aşağıya gitmeyeceğini açıklayan Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Önümüzdeki günlerde ve haftalarda dolar değerlenmeye devam edecektir. Bu yukarı yönlü seyir bahsettiğimiz senaryoyu devreye sokacaktır. Altın fiyatlarının daha da aşağıya gitmesi mümkün olmayacak. Ben ilerleyen günlerde gram altının 1.000 TL’nin altında kalmasına ihtimal vermiyorum.” şeklinde konuştu.

Yatırımcıların da altın fiyatlarına dair doğru analizler yaptıklarını belirten Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Altın fiyatlarındaki bu düşüşler devamında panik satışlarını getirmesi lazımdı. Ancak yatırımcılar da doğru analizler yapıyorlar. Fiyatlar düştü diye ellerindeki altınları satmıyorlar. Çünkü fiyatların yükseleceğini biliyorlar. Hatta çok daha yüksekten altın alanlar bu düşüşlerde zarar ettik diye hareket etmiyorlar. Aksine alım fırsatı görüp altın yatırımı yapmaya devam ediyorlar.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Yatırım yapılması halinde Emlak365 herhangi bir şekilde sorumluluk kabul etmez.