Haftalık hisse önerileri! Borsa İstanbul'da bu hafta bu hisse senetlerine dikkat!

Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi son dönemlerde gündemden düşmüyor. rekorlarla çöküşleri kısa bir sürede bir arada yaşan Borsa İstanbul yatırımcıların hedefinde yer almaya devam ediyor. Peki bu hafta borsada hangi hisse senetlerine dikkat edilmeli? Haftalık hisse önerileri neler?
Haftalık hisse önerileri! Borsa İstanbul'da bu hafta bu hisse senetlerine dikkat!

Borsa yatırımcıları için fırsat günleri yerini riskli bir alana bıraktı. Yine borsa üzerinden yüksek kazanç elde edilebiliyor ama bazı hisse senetlerinde de kayıplar çok büyük oldu. Geçtiğimiz hafta bankacılık hisselerinde meydana gelen çöküş çok sayıda yatırımcının zor durumda kalmasına neden oldu. Buna karşın yükseliş performansını bozmayan hisse senetleri de yatırımcılara önemli kazançlar vermeye devam etti.

BORSA YATIRIMCISI DİKEN ÜSTÜNDE

Borsa yatırımcıları son dönemlerde oldukça şişen piyasada bazı sorunlarla karşı karşıya kaldılar. Borsa uzmanları bie süredir sürekli rekorlarla karşı karşıya kalan Bosra İstanbul BIST 100 Endeksi’nde düzeltme bekliyordular. Olağan piyasa şartlarında yükselişlerin sonrasında satışlar gelir ve bir düzeltme oluşurdu. Ancak Borsa İstanbul son 1,5 aydır sürekli bir yükseliş trendindeydi. Olağa akışa aykırı olan bu trendi ise sonunda patladı. Bu patlamada en büyük zararı ise bankacılık hisseleri gördü. Borsa İstanbul bankacılık endeksi üzerinde yükselmişti ama son durumda bu kazançların önemli bir kısmı geri alındı.

BORSA İSTANBUL HAFTALIK HİSSE ÖNERİLERİ!

Borsa İstanbul için haftalık hisse önerileri oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Borsa yatırımcıları yapmış oldukları yatırımlar hakkında fikir edinebilmek için haftalık hisse önerilerini sıkı bir şekilde takip ediyorlar. Ahlatcı Yatırım da haftalık hisse önerilerini düzenli bir şekilde yayınlayan yatırım şirketleri arasında yer alıyor.

Ahlatcı Yatırım tarafından bir önceki hafta önerilen ASELS, EKGYO, KCHOL, KOZAL ve TTKOM hisse senetlerinin hedef fiyat aralığına ulaştığı bildirildi. Yüzde 22,9 oranında yükseliş ile ASELS en çok kazandıran hisse senedi oldu. XU100’de geçen hafta yüzde 4,09 oranında değer kaybı yaşanırken Ahlatcı Yatırım’ın hisse önerilerinin ortalama performansı yüzde 0,54 oranında değer kaybı ile sınırlı kaldı.

Ahlatcı Yatırım yeni haftanın hisse önerilerini de açıkladı. Buna göre bir önceki haftanın önerileri arasında yer alan ASELS, EKGYO, KCHOL ve KOZAL hisse senetleri listeden çıkarıldı. Bunların yerine ise AKSA, ARCLK, ECILC, SISE hisse senetleri önerildi. TTKOM ise öneri listesinde kalmaya devam etti.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili yatırım şirketine aittir. Bu verilerle yatırım yapılması size herhangi bir kazanç garantisi vermez. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.