Halkbank'tan düşük faizli konut tamamlama kredisi verilmeye başlandı!

Konutlarının inşaatları yarım kalanlara Halkbank tarafından konut tamamlama kredisi veriliyor. Peki Halkbank konut tamamlama kredisi nedir, kimler çekebilir? Konut tamamlama kredisi için Halkbank ne kadar maliyet istiyor?
Halkbank'tan düşük faizli konut tamamlama kredisi verilmeye başlandı!

Türkiye’de artan inşaat maliyetleri beraberinde yeni sorunları da getiriyor. Hem kendi arsası üzerinde ev yaptıranlar hem de bir projeden ev satın alanlar yarım kalan inşaatlarını tamamlamak için finansman arayışına giriyorlar. İnşaat maliyetlerinin artmasıyla beraber çok sayıda inşaat da yarım kaldı. Bu konutların inşaatlarının tamamlanabilmesi için Halkbank tarafından müşterilere finansman desteği verileceği bildirildi.

KONUT TAMAMLAMA KREDİSİ NEDİR?

Halkbank’ın bir çeşit konut kredisi olan konut tamamlama kredisi sadece bireysel müşterilere kullandırılmaktadır. Konutlarının inşaatı yarım kalanlar bu krediyi kullanarak inşaatlarını tamamlayabiliyorlar. Banka bunun için bazı şartlar talep ediyor. Müşteri konut tamamlama kredisi kullanacaksa yarım kalan inşaat kendi adına kayıtlı arsa üzerinde veya bir başka projede tamamlanmamış bir konuta sahip olmalıdır.

Halkbank konut tamamlama kredisi ile inşaat sektörüne değil direkt olarak vatandaşlara finansman desteği vermektedir. Dolayısıyla gayrimenkul inşaatı veya ticareti ile uğraşanlar bu krediyi kullanamıyorlar. Ayrıca konut tamamlama kredisi çekilecekse inşaatı yarım kalan konutun inşaat tamamlama seviyesi en az yüzde 70 olmalıdır.

Halkbank konut tamamlama kredisi verirken limit belirlemede de özel bir formül uyguluyor. Konutun asgari yüzde 70 tamamlanma seviyesindeki değeri ile yüzde 100 tamamlanması durumundaki değeri arasındaki fark kullanılabilecek kredinin üst limitini oluşturuyor. Halkbank tarafından verilen bilgilere göre konut tamamlama kredisi müşterilere en fazla 120 aya kadar vade ile kullandırılıyor.

KONUT TAMAMLAMA KREDİSİ MALİYETİ!

Halkbank konut tamamlama kredisinin maliyetini de açıkladı. Buna göre müşteriler aylık yüzde 1,37 faiz oranı ile bu krediyi çekebiliyorlar. 100 Bin TL tutarında kredi kullanılması durumunda müşteriler konut tamamlama kredisi geri ödemelerini aylık 1.702 TL’lik sabit taksitlerle yapabiliyorlar. Halkbank konut tamamlama kredisi kullanmak isteyenlerin banka şubelerine giderek kredi başvurusu yapmaları gerekmektedir.