Hükümet onayı verdi kimlik kartı yeterli olacak! Yıllık 28 bin 179 TL hesabınıza ödenecek

Türkiye'de pek çok yaş grubu için çeşitli destekler veriliyor. Sosyo-ekonomik destekler devam ederken bu kez hesaplara yıllık 28179 TL geçeceğini bildiren bir açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geldi.
Hükümet onayı verdi kimlik kartı yeterli olacak! Yıllık 28 bin 179 TL hesabınıza ödenecek

Türkiye'de hak ve insan odaklı çalışmalar devam ediyor. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle nakde olan ihtiyacı da artan vatandaşlara devlet eliyle yardım sağlanıyor. Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararla asgari yaşam koşullarını karşılayamayan ya da yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapılacağı bildirildi. Cumhurbaşkanı kararı ile yayımlanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan sosyal yardım programlarının detayları da duyuruldu.

Sosyal yardım programlarının Haziran 2023 tarihi ile birlikte sona ermesiyle hükümet yeniden harekete geçti ve Temmuz 2023 itibariyle sosyal destek ödemelerinin devam etmesine karar verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerinin hesaplarına yapılan destek ödemeleri barınma, gıda, engelli, aile, yaşlı, sağlık ve eğitim alanlarında hak sahibi kişilere farklı miktar ve periyotlarda ödeniyor.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINDAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK

Bakanlık tarafından belirlenen şartlara bağlı olarak ödeme yapacak kişilere karar verilirken yardım programından faydalanmaya hak kazananlara da farklı miktarlar ve farklı tarihlerde ödeme yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemelerinin çeşitleri merak edilirken Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden de detaylı bilgilere yer veriliyor.

ekran-goruntusu-2023-09-12-144756.png

Bu ödemelere ilişkin detaylar bir tablo halinde paylaşılırken 65 yaş üzeri vatandaşların da ödeme alma hakkı bulunuyor. 65 yaş üzeri vatandaşlar için yapılan yardım programı detaylandırılırken aylık olarak yapılan bu ödemenin yıllık ödemesi de vatandaşın dikkatini çekmeye devam ediyor.

65 YAŞ ÜZERİNE YILLIK 28 BİN 179 TL ÖDENİYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ''Engelli - Yaşlı'' yardım programları kapsamında 65 yaş üzeri vatandaşlara nakdi destek sağlanıyor. Yaşlı aylığı olarak da bilinen bu ödemelerden sosyal güvencesi olmayan kişiler yararlanırken bir de detay bulunuyor. 65 yaş aylığı bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınırken bu ödemeler de hesaplara aylık olarak geçiyor. Aylık periyotlar halinde hak sahiplerinin hesaplarına geçen yaşlılık maaşları 2023 dönemi için 2 bin 348 lira 30 kuruş olarak hesaplara geçiyor. Söz konusu ücret yıllık olarak 28 bin 179 lira 60 kuruşa denk geliyor.

screenshot-1.jpg

Engelli-Yaşlı kategorisinde Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından Yaşlı aylığı adıyla yapılan bu ödemeler hakkında bakanlığın resmi internet sitesinde detaylar tablo halinde yer alıyor. Aylık olarak hesaplara yatırılan bu ödeme için 65 yaş üzeri vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti (T.C) Kimlik Kartı ile başvuru yapması yeterli oluyor.

BAKANLIKTAN YAŞLI AYLIĞI NASIL ALINIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan Yaşlı Aylığı ödemeleri sosyal güvencesi olmayan, aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınarak kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin üçte birinden az olan 65 yaş üstü vatandaşlara yapılan yardımları baz alıyor.

  • 65 yaş üstü kişiler ile bu kişilerin vasi veya vekili vatandaşlar yaşlı aylığı ödemelerinden faydalanabiliyor.
  • Başvuru için T.C. Kimlik Belgesi yeterli olurken 2023 dönemi için ödemeler aylık 2 bin 179 TL olarak yapılıyor.
  • 65 yaş aylığı başvurusu için vatandaşlar bağlı bulundukları ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV), Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne (VGM) ya da e-Devlet kapısı üzerinden başvuru yapabiliyor.

ekran-goruntusu-2023-09-12-144813.png

Söz konusu yaşlı aylığından faydalanmak isteyenlerin belirtilen adresler üzerinden başvuru yapması ve başvurusunun onaylanması durumunda aylık 2 bin 348 lira yıllık ise 28 bin 179 TL ödeme alma hakkı bulunuyor.

Emlak365.com