İhtiyaç kredisi faizleri değişti! Akbank, Garanti, ING, QNB 70.000 TL kredi taksit tabloları!

Merkez Bankası’nın bankalara menkul kıymet yükümlülüğü getiren kararının iptal edilmesine rağmen bankalarda ihtiyaç kredisi faizleri artmaya devam ediyor. 24 ay vadeli 70 Bin TL ihtiyaç kredisi için güncel taksit hesaplama tabloları yayınlandı.
İhtiyaç kredisi faizleri değişti! Akbank, Garanti, ING, QNB 70.000 TL kredi taksit tabloları!

Türkiye’de bankacılık piyasasında ihtiyaç kredilerinde adeta bir kaos yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası tarafından bir yeni uygulama devreye sokulmuştu. Bu uygulamaya göre bankaların kredi büyümesi yüzde 3’ü geçmesi halinde bankalar kullandırdıkları kredilerin yüzde 30’u kadar düşük faizli devlet tahvili almak zorunda kalacaklardı. Bankaların zarar etmesi anlamına gelen bu durum karşısında müşterilerin ihtiyaç kredisi kullanmamaları için kredi faizlerinde artışa gidilmişti. Merkez Bankası bu uygulamayı iptal etse bile kredi faizlerindeki yükselişler hız kesmeden devam ediyor.

KREDİ FAİZLERİ UÇUŞA GEÇTİ!

Merkez Bankası’nın son müdahalesi ile beraber kredi kullandırma konusunda pek gönüllü olmamaya başladılar. Seçimden sonra bu iptal edilen uygulamanın devreye girebileceği endişesi ile bankalar ihtiyaç kredisi faizlerini yükseltmeye başladılar. Bankaların ihtiyaç kredisi faizleri akıl almaz seviyelere çıkarken bu faizlerle beraber ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünecek herhangi birisinin olacağına ihtimal verilmiyor.

AKBANK 70 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ TAKSİT TABLOSU!

Akbank’ın güncel ihtiyaç kredisi aylık faizi yüzde 3,54 olarak açıklandı. 24 ay vadeli 70.000 TL ihtiyaç kredisi çekilmesi durumunda müşteriler aylık 4.793 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 115.032 TL oluyor.

akbank-ihtiyac-kredisi.jpg

GARANTİ BBVA 70 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ TAKSİT TABLOSU!

garanti-ihtiyac-kredisi.jpg

Garanti BBVA’nın ihtiyaç kredisi aylık faizi yüzde 3,52 oldu. 24 ay vadeli 70 Bin TL ihtiyaç kredisi çekenler bankaya her ay 4.781 TL kredi taksiti ödeyecekler. Bu kredinin toplam maliyeti ise 114.744 TL şeklinde hesaplanıyor.

YAPI KREDİ BANKASI 70 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ TAKSİT TABLOSU!

yapi-kredi-ihtiyac-kredisi.jpg

Yapı Kredi Bankası’ndan ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenler aylık yüzde 4,49 oranında kredi faizi ile karşılaşıyorlar. 24 ay vadeli 70 Bin TL ihtiyaç kredisi çekilmesi halinde müşteriler bankaya her ay 5.379 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 129.096 TL oluyor.

ING BANK 70 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ TAKSİT TABLOSU!

ing-ihtiyac-kredisi.jpg

ING Bank’ın ihtiyaç kredisi aylık faizi yüzde 3,04 oldu. 24 ay vadeli 70 Bin TL ihtiyaç kredisinin aylık taksiti 4.498 TL, toplam kredi maliyeti ise 107.941 TL şeklinde hesaplanıyor.

QNB FİNANSBANK 70 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ TAKSİT TABLOSU!

qnb-ihtiyac-kredisi.jpg

QNB Finansbank’ın ihtiyaç kredisi aylık faiz oranı yüzde 2,71 oldu. 24 ay vadeli 70 Bin TL ihtiyaç kredisi kullananlar bu bankaya aylık 4.307 TL kredi taksiti ödüyorlar. Kullanılan bu kredinin toplam maliyeti ise 103.386 TL şeklinde hesaplanıyor.