İkinci el araç fiyatlarına dev indirim! 2.el araba fiyatı paraşütsüz çakıldı, indirim var alan yok

Oto galericilerde 15 Eylül telaşı büyük indirimi de beraberinde getirdi. Sıfır araçların daha pahalı fiyatlarla 2.el araba olarak satışını engellemek adına getirilen 6+6 düzenlemesi araç fiyatlarını büyük oranda düşürdü. 100 bin TL indirimi bile satışları canlandırmadı.
İkinci el araç fiyatlarına dev indirim! 2.el araba fiyatı paraşütsüz çakıldı, indirim var alan yok

Araç fiyatlarında yaşanan yükselişin önünü kesmek için Ticaret Bakanlığı tarafından yeni bir müdahalede bulunulmuş ve ikinci el araçlara satış yasağı getirilmişti. Son dönemde sıfır araçlarda yaşanan stok sorununu kötü niyetli bazı galericiler ve bayilerin fırsata çevirdiği iddia edilmişti. 

Bazı büyük sitelerin otoparklarında görüntülenen sıfır araçlar yaşanan tartışmaların tuzu biberi olurken Ticaret Bakanlığı sonunda beklenen müdahalesini yapmıştı. Sıfır araç stokunu yapan fırsatçılara karşı 6+6 düzenlemesi getirilmiş ve 6 bin kilometre ile 6 ay yasağı devreye sokulmuştu. 

OTO GALERİCİLER FİYATI KIRDI! 6+6 YASAĞI NE ZAMAN DEVREYE GİRECEK?

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yasal düzenleme için geri sayım başladı. 6+6 yasağı olarak anılan düzenleme yarın itibari ile yani 15 Eylül 2022 Perşembe günü itibari ile hayata geçirilecek. Yarın itibari ile ilan siteleri üzerinden verilen otomobil ve arazi taşıtı ilanları da dahil olmak üzere tüm araç satışları Bakanlık tarafından takip edilecek. 

İkinci el araç fiyatlarına dev indirim! 2.el araba fiyatı paraşütsüz çakıldı, indirim var alan yok

6 ay ve 6 bin km şartını doldurmadan satışa sunulan araçlar tek tek tespit edilecek ve aykırılık olan satışlarda para cezası uygulanacak. 6+6 düzenlemesine takılan araçlar 1 Temmuz 2023 tarihine kadar piyasada satılamayacak. Sadece bir defaya mahsus olmak üzere ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler adına 16 Ağustos 2022'den önce tescil edilen otomobil ve arazi taşıtlarının bu kişiler tarafından 15 Eylül 2022'ye kadar pazarlanmasına istisna sağlanacak. 

 ARABA FİYATLARINDA SON DURUM NE?

6+6 düzenlemesini değerlendiren Oto galeri sahibi Esat Aydın, "Bizim elimizde şu an 2 tane sıfır araç var. Şu anda araçları satmaya çalışıyoruz. Piyasa durgun, genel bir durgunluk var. 15 Eylül'den sonra bu araçları satmamak gibi bir lüksümüz yok satmak zorundayız. Biz şu anda fiyatları 100 bin lira düşürdük ama talep yok" diyerek fiyatları 100 bin TL birden düşürmelerine rağmen satış yapamadıklarını söyledi. Fiyatlarda genel bir düşüş olduğu belirtilirken yaşanan düşüşün en önemli nedeni ise talebin kesilmesi olarak gösterildi.