ilkokul ortaokul lise üniversite fark etmiyor! Okula çocuğu giden ailelere e Devlet başvurusu ile 900 TL PTT üzerinden ödeniyor

Devletin sosyal yardımları ve destek ödemeleri tüm hızı ile devam ederken bir destek müjdesi de çocuğu okula giden ailelere verildi. Çocuğu okula giden ailelere yardım başvurusu e-Devlet üzerinden ödemeler ise PTT aracılığı ile yapılacak!
ilkokul ortaokul lise üniversite fark etmiyor! Okula çocuğu giden ailelere e Devlet başvurusu ile 900 TL PTT üzerinden ödeniyor

Ekonomik olarak zorlu bir dönemden geçen vatandaşlar için devlet sosyal yardım musluklarını sonuna kadar açarken nakit para ihtiyacı olan aileler için başvurular da kolaylaştırılmıştı. Artık pek çok sosyal yardım başvurusu e-Devlet üzerinden alınırken vatandaş tek bir tıkla başvurusunu yapıyor, ödemelerini ise banka hesabı IBAN numarası ya da PTT üzerinden alabiliyor. 

Yükselen enflasyon rakamları nedeniyle dar gelirli vatandaşlar zorlu bir süreçten geçerken özellikle de kırtasiye ve okul masraflarındaki artış çocuğu okula giden ailelerin belini bükmüştü. Hem okul kıyafetleri hem de defter kitap masrafları başta olmak üzere kırtasiye giderlerinin artması ile ay sonunu getirmekte zorlanan çocuklu ailelere yeni destek paketi açıklandı. 

ÇOCUKLU AİLELERE 900 TL SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ! 

Çocuklu ailelerin artan okul masrafları ve giderleri nedeniyle devlet yeni destek paketini devreye sokarken;

  • Okul öncesi anaokulu ve kreşe giden çocuğu olan ailelere 500 TL, 
  • İlköğretimde okuyan çocuğu olan ailelere 750 TL, 
  • Ortaöğretimde okuyan çocuğu olan ailelere 800 TL, 
  • Üniversiteye giden çocuğu olan ailelere ise 900 TL olmak üzere farklı paketlerde farklı tutarlarda ödemeler yapılıyor. 

ilkokul ortaokul lise üniversite fark etmiyor! Okula çocuğu giden ailelere e Devlet başvurusu ile 900 TL PTT üzerinden ödeniyor

PTT AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

PTT üzerinden ödenmesi nedeni ile pek çok kişi tarafından PTT aile destek ödemesi olarak anılan ödeme çocuğu olan dar gelirli ailelere maddi durumlarının kötü olması şartı ile bir seferlik nakit olarak veriliyor. Ödemeyi almak isteyen kişilere e-Devlet üzerinden başvuru kolaylığı da sağlanıyor. Başvurusunu yapan kişiler bakanlık tarafından denetimden geçerken gerçekten maddi durumlarının kötü olduğunun tespit edilmesi halinde ödenen destekten yararlanabiliyor. 

Para yardımı için başvurular e Devlet üzerinden yapılırken bunun için ilk olarak kişinin kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapması gerekiyor. Sisteme girdikten sonra ana ekranda bulunan arama bölümüne "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" yazarak açılan bölümde sizden istenilen bilgileri doldurarak sizde 900 liraya varan tutarda nakit para yardımı almaya hak kazanabilirsiniz. Yardım almaya hak kazanan kişilere ödemeler kendilerine en yakın olan PTT şubesi üzerinden yapılacak.