İslam Memiş Kurban Bayramı öncesi altın fiyatları için uyardı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Kurban Bayramı’na sayılı zaman kala altın ve dolar fiyatları için uyardı. Yatırımcıların yakından takip ettiği bir isim olan Memiş, diğer yandan borsada düşüş olabileceğinin de altını çizdi.
İslam Memiş Kurban Bayramı öncesi altın fiyatları için uyardı!

Memiş, yatırımcılara uyarılarda bulunarak gram altında destek seviyesinin 2400 TL olduğunu ifade etti. Açık pozisyonda tatile çıkılmaması gerektiğini ifade eden Memiş’in açıklaması haberimizde

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, altın açısından dalgalı bir grafik çizen bu haftayı değerlendirdi. Memiş, her zamanda olduğu gibi bu açıklamasında da sözlerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizerek Kurban Bayramı öncesinde yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

ONS VE GRAM ALTINDA SON DURUM

Piyasaların bayram hazırlığına girdiğini ifade eden Memiş, ne tür önlemler alınması gerektiğini belirtti. İşte Memiş’in konuya ilişkin açıklamaları:

“Ons altın 2356 dolar seviyesinde. Bu hafta tepki yükselişi göreceğiz. 2370-2380 dolara kadar toparlanma olabilir. Cılız bir yükseliş var. İştahlı bir yükseliş yok. Dar bant aralığında bir ons altın var.

Gram altın 2437-2443 lira seviyesinde. Gram altın tarafındaki yatırımcılar da ons altını takip edip ons nereye gram oraya. Gram altında 2400 destek seviyesini takip etmeyi sürdüreceğiz”

BORSADA SATIŞ BASKISI BİTMEDİ

Borsada da 10 bin 500 destek seviyesini takip edeceğini ifade eden uzman isim satış baskısının henüz daha bitmediğinin altını çizerek, “Borsa İstanbul 10 bin 635 puanda. Malum 10 bin 500 destek seviyesini takip edeceğimi ifade etmiştim. 10 bin 589'a kadar gerileme gördük. 10 bin 700 puanda tutunma çabasını sürdürecek gibi duruyor. Dar bant aralığına sıkıştı. Artık yılın ikinci yarısında 10 bin üzerindeki ataklarda acemiler değil, profesyonel yatırımcılar kazanacak. Satış baskısı daha bitmedi. 9800, 9600 ve 9400'e kadar geri çekilme beklentim devam ediyor” ifadesini kullandı.

Memiş, genel olarak altında toparlanma olduğunu ancak toparlanmanın cılız bir etkiye sahip olduğunu belirtti.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir. Piyasadaki rakamlar baz alınarak ve uzman ismin açıklamaları dikkate alınarak hazırlanmıştır.