İslam Memiş'ten gram altın uyarısı! Sakın yapmayın büyük zarar edersiniz ikazı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına dair değerlendirmelerde bulunarak fiyat tahminlerini açıkladı. Gram altın yatırımı olanlara hangi uyarılar yapıldı? İşte altın fiyatlarına dair son beklentiler.
İslam Memiş'ten gram altın uyarısı! Sakın yapmayın büyük zarar edersiniz ikazı!

Altın piyasasında FED baskısıyla fiyat gerilemeleri sürüyor. ABD enflasyon rakamlarının piyasaların beklentilerinin üzerinde gelmesi ile altın fiyatlarındaki baskılar da arttı. Altın satışları hızlanırken ons altın fiyatları çok sert düştü. 1.700 dolar seviyesini zorlayan ons altın şu anda 1.644 dolar noktasına kadar değer kaybetti. Altın piyasasında gerçekleşen bu fiyat savrulması üzerine Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş değerlendirmelerde bulunarak altın yatırımcılarına uyarılar yaptı.

ALTIN FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞE ALDANMAYIN

Altın fiyatlarındaki düşüşlerin dönemsel olduğunu söyleyen İslam Memiş, “Altın piyasasına çok farklı bir açıdan yaklaşmak gerekiyor. Bugün ons altının fiyatı aslında olması gereken fiyatlama değil. FED baskısı varken altın piyasasının çökmesi gerekiyordu. Başka bir piyasa bu baskıyla karşılaşsaydı şu anda ons altın 1.300 dolar seviyesine kadar gerilemesi lazımdı. Ancak ons altın o kadar güçlü duruyor ki en kötü ihtimalde bile bu seviyede kalıyor. Bundan dolayı ons altında çok daha fazla fiyat gerilemesi olmaz.” dedi.

Gram altın için fiyat yükselişleri beklediğini belirten İslam Memiş, “Gram altın açısında iki faktöre bakmamız gerekiyor. Ons altında fiyat gerilemeleri oluyor. Bunların kalıcı olmayacağını söyledim. Kalıcı olmayacak olan fiyatlamadan dolayı gram altının bir tarafı ilerleyen günlerde zaten yükselişe geçecek. Diğer tarafı ise dolar kuru. Orada da güçlü bir duruş görüyoruz. Dolar kuru arttıkça gram altında bundan faydalanacak ve yükselişi iki yönden de alacağı destekle hızlanacak.” ifadelerini kullandı.

GRAMA ALTINI OLAN SATMASIN

Gram altın için yatırım uyarısı yapan İslam Memiş, “Gram altının yükselmesi kesin gibi bir durum. Hal böyleyken bu fiyat gerilemeleri ile elinizden gram altını çıkarmayın. Zaten istedikleri bu. Sizin elinizdeki altınları ucuzdan toplamak istiyorlar. Gram altının yıl sonuna kadar 1.450 TL’ye kadar yolu var. Paramızı neden başkalarına yedirelim. İmkanı olan gram altın sayısını arttırması lazım. Bu alım fırsatını değerlendirmek gerekiyor.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.