Kadınlara 1.200 TL ve 1.500 TL sosyal yardım! Aile Bakanlığı kimlikle PTT'den ödeme yapıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kadınlara yönelik sosyal yardım ödemelerine devam ediliyor. Peki hangi kadınlar hangi sosyal yardımları alabiliyorlar. İşte kadınlara yapılan sosyal yardımlar...
Kadınlara 1.200 TL ve 1.500 TL sosyal yardım! Aile Bakanlığı kimlikle PTT'den ödeme yapıyor!

Türkiye’de sosyal yardımlar her geçen gün daha fazla ihtiyaç haline geliyor. Ekonomik bozulmalar arttıkça vatandaşlar geçim sıkıntısı içerisinde kalıyor. Bundan dolayı da sosyal yardım almak isteyenlerin sayısı artıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kadınlara yönelik bazı özel sosyal yardım programları uygulanıyor. Peki kadınlar Aile Bakanlığı’ndan ayda kaç TL sosyal yardım alabilirler?

DUL KADINLARA NAKİT DESTEĞİ

Aile Bakanlığı dul kalmış kadınların maddi açıdan büyük güçlük içerisinde kalmamaları için bir miktar sosyal yardım ödemesi yapıyor. Bu sosyal yardımı alabilmek için kadınların son resmi nikahlı eşlerinin vefat etmiş olması gerekiyor. Bu şartı sağlayan kadınlar herhangi bir sosyal güvenceleri yoksa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan aylık 1.000 TL sosyal yardım alabiliyorlar. Ödemeler PTT şubelerinden iki ayda bir 2.000 TL olarak yapılıyor.

ANNELERE SOSYAL YARDIM

Aile Bakanlığı sosyal güvencesi olmayan hamile olan veya 0-6 yaş arasında çocukları olanlara da sosyal yardım ödemesi yapıyor. Bu kapsamda ailelerin çocuklarını sağlık kontrollerine göndermeleri, hamile kadınların kendilerine daha iyi bakabilmeleri için sosyal yardım veriliyor. Buna göre kadınlara hamilelik döneminde aylık 200 TL, çocuk için aylık 100 TL, doğum hastanede yapılırsa tek seferlik 500 TL, doğum sonra ilk 2 ay ise aylık 300 TL ödeme yapılıyor.

65 YAŞ ÜSTÜ KADINLAR ALABİLİYOR

Aile Bakanlığı 65 yaş üstü kadınlar için de sosyal yardım imkanı sağlıyor. Burada yine sosyal güvencesi olmama şartı uygulanıyor. Aylık geliri 1.833 TL’den az olan 65 yaş üstü kadınlara bu sosyal yardım bağlanıyor. Aylık olarak ödenen bu sosyal yardımın miktarı 1.536 TL olarak belirlendi. Ocak 2023’te memur maaş zamları oranında göre bu ödemeler artacak.

ANNELER ÇOCUKLARI İÇİN 1.200 TL SOSYAL YARDIM ALACAK

Çoçuklu aileler yine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destekleniyor. Bu kapsamda ödemeler annelere yapılıyor. Tek çocuklu ailelere 650 TL, iki çocuklu ailelere 900 TL ve 3 çocuklu ailelere ise 1.200 TL sosyal yardım veriliyor. Haziran 2023’e kadar devam edecek olan bu sosyal yardım programı ile her ay ödemeler yapılıyor.