Kamu bankaları en fazla ne kadar konut kredisi veriyorlar?

Kamu bankalarının ne kadar konut kredisi verdikleri merak konusu oluyor. Vatandaşlar Ziraat Bankası’na, Vakıfbank’a ve Halkbank’a başvurduklarında en fazla ne kadar konut kredisi çekebiliyorlar?
Kamu bankaları en fazla ne kadar konut kredisi veriyorlar?

Türkiye’de kamu bankalarının konut kredisi faizlerinin düşük olmasından dolayı vatandaşların ilk tercihleri bu bankalar oluyor. Ancak bu bankalardan konut kredisi çekmek isteyen vatandaşların en çok şikayet ettikleri konu uygulanan üst limit sınırı oluyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank ne kadar konut kredisi veriyorlar?

KAMU BANKALARI KONUT KREDİSİNDE ÜST LİMİT UYGULUYOR!

Kamu bankalarının konut kredisi kampanyalarına dair yaptıkları ve yayınladıkları açıklamalarda bir süt limit uygulaması bulunmuyor. Ancak vatandaşlar bu bankalara konut kredisi başvurusu yaptıklarında en fazla 250.000 TL tutarında konut kredisi çekebiliyorlar. Kamu bankaları kaynaklarının vermiş oldukları bu resmi olmayan bilgiye göre vatandaşlar 250.000 TL’nin üzerinde konut kredisi alamıyorlar. Ancak bunun tek bir istisnası bulunuyor.

Yeni Evim Konut Kampanyası kapsamında konut kredisi çekmek için kamu bankalarına başvuru yapanlara 250.000 TL üst limit uygulaması yapılmıyor. Bu kampanya kapsamında 5 Milyon TL’ye kadar konut kredisi çekilebiliyor. Kampanyanın koşullarını yerine getirmek koşuluyla vatandaşlar sıfır konutlar için Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’tan bu kredileri alabiliyorlar.

KONUT KREDİSİNDE RAYİÇ BEDEL SORUNU!

Ev satın almak isteyen vatandaşlar evin gerçek değeri üzerinden konut kredisi çekme imkanı da elde edemiyorlar. Genellikle inşaat şirketlerinden konut satın almak isteyenler bu sorunla karşılaşıyorlar. Tapuda konutların gerçek değeri üzerinden satış yapılmıyor. Bankalar ise tapudaki bedel üzerinden konut kredisi veriyorlar. 3 Milyon TL’ye satılan bir konut tapuda 500 Bin TL olarak gösterildiğinde kullanılabilecek konut kredisi 400 Bin TL ile 500 Bin TL arasında olabiliyor. Bu da kredi ile konut satın almayı engelliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuda yasal bir düzenleme yapılacağını açıklamıştı ama şu ana kadar herhangi bir adım atılmadı.