Konut kredisi faizleri sil baştan! 500 Bin TL kredi için bankalarda yeni taksit hesaplamaları

Konut kredisi kullanmak isteyenler kendilerine bankaların çıkardıkları maliyetleri merak ediyorlar. Konut kredisinde uygun faiz politikasını hangi bankalar uyguluyorlar? Hangi bankalarda konut kredisi faizleri düştü? 500 Bin TL konut kredisi için hangi bankalar ne kadar aylık taksit istiyorlar?
Konut kredisi faizleri sil baştan! 500 Bin TL kredi için bankalarda yeni taksit hesaplamaları

Ev satın almak isteyenler bankalardan konut kredisi çekerek bu isteklerini gerçekleştirebiliyorlar. Ancak son aylarda bankaların konut kredisi faizlerindeki yükseklik ev satış sayılarını dahi etkiledi. Konut kredisi kullanılarak ev satın alanların sayısı dibe vurdu. Konut sektörü durma noktasına gelirken bankalar konut kredisi kampanyalarını yeniden gözden geçirmeye karar verdiler. Peki şu anda en avantajlı konut kredileri hangi bankalar tarafından veriliyor?

KAMU BANKALARI EN AVANTAJLI BANKALAR!

Konut kredisi kullanımında müşterilerine uygun imkanlar sağlamaları açısından kamu bankaları özel bankaların önünde yer alıyorlar. Özellikle pandemi döneminde düşük faizli konut kredisi kampanyası ile başlayan bu durum vatandaşların da konut kredisi tercihlerinde belirgin farklılıklar oluşturdu. İnsanlar artık konut kredisi çekmek istediklerinde ilk olarak kamu bankalarının kampanyalarını inceliyorlar. 

Kamu bankaları Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank müşterileri şu anda aylık yüzde 1,29 faizle konut kredisi çekebiliyorlar. 120 ay vadeli verilen bu konut kredileri şu anda en düşük faizli ev finansmanı oluyor. Müşteriler 10 yıl vadeli olarak kullanabildikleri konut kredilerinin taksitlerini düşük miktarlarda ödeme imkanı bulabiliyorlar. Kamu bankaları ise bu kredi ürünü ile hem ev sahibi olmak isteyen vatandaşları hem de konut sektörünü destekliyorlar. 

ÖZEL BANKALAR ÇILDIRDI!

Konut kredisi vermek istemeyen özel bankalar müşterilerin önüne akıl almaz faiz oranlarını çıkarıyorlar. Bazı bankalar yüzde 3,75 faizle konut kredisi vereceklerini açıkladılar. Bu faiz oranı ile herhangi birisinin konut kredisi çekmek istemeyeceği için bu bankalar müşterilerine bu imkanı sağlamıyorlar. Özel bankalar içerisinde konut kredisini en düşük faizle veren bankalar İş Bankası ise Yapı Kredi Bankası oldu. Bu bankalar kamu bankalarına göre yüksek faizle konut kredisi verseler de özel bankalar içerisinde en düşük faizli konut kredisine sahip bankalardır. 

500 BİN TL KONUT KREDİSİ TAKSİT TABLOSU!

Kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan 120 ay vadeli 500 Bin TL konut kredisi çekenler bankaya vade süresince her ay 8.214 TL taksit ödüyorlar. Bu konut kredisinin maliyetleri Ziraat Bankası'nda 990.677 TL, Halkbank'ta 990.262 TL ve Vakıfbank'ta 990.476 TL oluyor. 

Konut kredisi faizleri sil baştan! 500 Bin TL kredi için bankalarda yeni taksit hesaplamaları

İş Bankası'ndan konut kredisi çekenlere banka aylık yüzde 2,05 oranında kredi faizi uyguluyor. 120 ay vadeli 500 Bin TL konut kredisi kullananlar bankaya aylık 11.234 TL taksit ödüyorlar. Yapı Kredi Bankası ise konut kredisinde aylık yüzde 2,15 oranında aylık faiz uyguluyor. 120 ay vadeli 500 Bin TL konut kredisinin Yapı Kredi Bankası'nda aylık taksiti 11.658 TL olarak hesaplanıyor.