Konut kredisi paketinde 1 milyon TL'nin aylık taksit tutarı 2 asgari ücrete dayandı

Konut kredisi çekmek isteyen kişiler faizlerde yaşanan yükselişten olumsuz etkilenmeye devam ederken 120 ay vadeli 1 milyon TL konut kredisinin aylık taksit tutarı 2 asgari ücreti aştı.
Konut kredisi paketinde 1 milyon TL'nin aylık taksit tutarı 2 asgari ücrete dayandı

Konut kredisi paketinde 1 milyon TL'nin aylık taksit tutarı 2 asgari ücrete dayandı - Merkez Bankası'nın politika faiz oranında gerçekleştirdiği artışlar bankaların kredi oranlarına da yansımıştı. Konut kredisi çekmek istiyorum diyen kişiler yüzde 5 seviyesine dayanan faiz oranları nedeniyle mağduriyet yaşarken 1 milyon liralık konut kredisi paketinde aylık ödemeler 2 asgari ücreti aştı.

Konut kredisi faiz oranları için yapılan son güncelleme ile beraber en uygun konut kredisi veren banka 3,10 seviyesine yükselirken en uygun kredi veren banka ise bu oranı uygulayan İş Bankası ve Akbank olmuştu. En uygun konut kredisi veren bankaların bile yüzde 3 seviyesini aşması ise vatandaşın ev sahibi olma hayalini sona erdirmişti.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARINDA SON DURUM NE?

Bankalarda ne yazık ki faiz oranlarında yükseliş tüm hızı ile devam ederken konut kredisi paketlerinde de en düşük oran yüzde 3,10 seviyesine geldi. Bu oran üzerinden 120 ay vadeli 1 milyon TL konut kredisi çeken kişilerin aylık ödeyecekleri tutar 31 bin 185 liraya fırlayarak nerede ise 2 asgari ücret rakamına ulaştı.

faiz-oranlari-listesi.jpg

Ortalama konut fiyatı özellikle de büyük şehirlerde 3 milyon lirayı aşarken bu da dar gelirli vatandaşın ev sahibi olma şansını imkansız hale getirdi. Dar gelirli vatandaşların ardından orta gelirli vatandaşlar da ev sahibi olma hayallerine veda ederken düşen talep ile konut fiyatlarında düşüş yaşanması bekleniyor.

Genel Yayın Yönetmeni