Konut kredisinde 240 ay vade! Garanti BBVA 800.000 TL’nin taksitini açıkladı!

Konut kredisi çekmek isteyenler cazip koşullarda verilen konut kredilerini araştırıyorlar. Garanti BBVA’nın 240 ay vadeli konut kredisi uzun vadeli kredi arayanlar için büyük bir fırsat oluyor.
Konut kredisinde 240 ay vade! Garanti BBVA 800.000 TL’nin taksitini açıkladı!

Ev sahibi olmak için insanlar çok yüksek maliyetlerle karşılaşıyorlar. Bu maliyetlerin ödenmesi çoğu zaman da konut kredisi desteği olmadan mümkün olmuyor. Bundan dolayı konut kredisi imkanlarına dair çok kapsamlı araştırmalar yapılıyor. Bankaların sağladıkları konut finansmanlarının hangi koşullarda verildiği maliyetler kadar etkili oluyor. Uzun vadeli konut kredisi arayanların ise yolları Garanti BBVA’ya çıkıyor. Garanti BBVA 240 ay vadeli konut kredisi ile müşterilere farklı bir imkan sağlıyor.

240 AY VADELİ KAMPANYA!

Türkiye’de konut kredisi için bankalar normal koşullarda en fazla 120 aya kadar vade yapabiliyorlar. Garanti BBVA ise konut kredisinde müşterilere konut kredisini 2 katı kadar vade ile imkan sağlıyor. 240 ay vadeli konut kredisi ile müşterilere bir seçenek sunan Garanti BBVA bunu özel bir mortgage kampanyası ile kullandırıyor. Uzun vadeli konut kredisini tercih edecek olanlar böylece 20 yıl taksit ödeyerek konut kredisi çekip ev sahibi olabiliyorlar.

KREDİ GÜVENCE ALTINA ALINIYOR

Bankalar konut kredisi kullandırırken müşterilere vermiş oldukları kredinin güvence altına alınmasını istiyorlar. Bunun için genellikle kefil veya ek teminat talep ediliyor. Ancak konut kredisinde çoğunlukla bunlara gerek kalmıyor. Müşterinin satın alacağı ev için kendi lehine ipotek tesis edilmesini sağlayan banka bu yöntemle kredisini de güvence altına alıyor. Eğer müşteri kredi borcunu ödemezse yasal süreçler başlatılıp konut bankanın mülkiyetine geçiyor. Borcunu ödeyecek olan müşteriler için ise bankanın koyacağı ipotek kağıt üstünde kalacak bir uygulama oluyor. Sadece müşteriler kredi borcu kapanana kadar bu konutu satamıyorlar.

800.000 TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

240-ay-konut-kredisi.jpg

Garanti BBVA’nın konut kredisi için örnek maliyet hesaplaması belli oldu. Buna göre müşterilerin kredileri aylık yüzde 3,67 oranında faiz ile hesaplanıyor. 240 ay vadeli 800.000 TL konut kredisi kullanılması durumunda müşterinin ödemesi gereken aylık taksit 29.365 TL oluyor. Bu kredinin 20 yıllık toplam maliyeti ise 7 Milyon TL’yi buluyor. Müşteriler bu kredi için Garanti BBVA’ya toplamda 19.394 TL tutarında masraf ödemesi yapıyorlar.