Memur ve emekli maaşları ile asgari ücrete zam geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM’nin yeni yasama yılının açılış töreninde bir konuşma yaparak ekonomi alanında yeni açıklamalarda bulundu. Memur maaşlarına, emekli maaşlarına ve asgari ücrete zam konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni açıklama yaptı.
Memur ve emekli maaşları ile asgari ücrete zam geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün gerçekleştirilen TBMM yeni yasama yılı açılış töreninde Genel Kurul’da milletvekillerine hitaben bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının önemli bir kısmı ekonomi alanında oldu. Özellikle maaşlara yapılacak olan zamlar konusunda değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yılbaşında gerçekleştirilecek olan zamlara dair önemli işaretler paylaştı.

EKONOMİ EN ÖNEMLİ GÜNDEM

Türkiye ekonomisinin ağır imtihanlardan başarıyla çıktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her alanda olduğu gibi ülkemiz çeşitli saldırılara maruz kalmaktadır. Bunu ekonomi alanında da gördük ve yaşadık. Edindiğimiz tecrübelerle bunlara karşılık verme iradesini gösterdik. Ülkemizi güçlendirmek, refahını arttırmak için çabalarken aynı zamanda küresel krizlerle de mücadele ettik. İnsanımızın günlük yaşamına dokunan ekonomi meselesi tüm meselelerin önündedir. Bugün kalkınma programlarının altyapısını hazırlamış bir Türkiye var.” dedi.

KENDİ EKONOMİ MODELİMİZİ İNŞA ETTİK

Türkiye’nin artık kendisine özgü bir ekonomi modeli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim şu anda uyguladığımız ekonomi programı akıntıya kürek çekmek gibi akıl dışı bir niteliği barındırmıyor. Ne yapıyorsak tamamen bilinçli şekilde gerçekleştiriyoruz. Kendi ekonomi modelimizi inşa etmeyi başardık. Bu ekonomi modeli bugün takdir görüyorsa altyapı, istihdam, üretim, ihracat aşamalarındaki başarıdan kaynaklanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

MAAŞLARDAKİ KAYIPLAR TELAFİ EDİLECEK

Vatandaşların gelirlerinin de arttırılmasına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim ekonomi politikamızın çok önemli bir prensibi de vatandaşlarımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermemekten oluşuyor. Bunun gereğini bugüne kadar hep yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın döviz ve enflasyondan kaynaklanan bazı ekonomik kayıpları olduğunu biliyoruz. Buna dair tedbirleri alıp sürekli olarak uygulamaya soktur. Temmuz ayında zam dönemi olmamasına rağmen asgari ücrete yaptığımız ara zam bunun en güzel örneğidir.” şeklinde konuştu.

Yılbaşında tüm maaşlara zamlar yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımızın alım güçlerinin arttırılması için gereken tedbirler alınıyor. Şimdi yılbaşında en net hamleyi yapacağız. Memur ve emekli maaşları ile asgari ücrete önemli oranlarda zamlar yapılacak. Bu vatandaşlarımızın yaşadıkları kayıpları telafi edecek hatta üstüne çıkacak şekilde zamlar uygulayacağız. Ocak ayından itibaren vatandaşlarımız kayıpları telafi edilmiş seviyedeki maaşlarını alacaklar.” dedi.