Milyonlarca ehliyet sahibi dikkat! Eski tip sürücü belgelerinin değiştirme ücreti belli oldu!

Milyonlarca ehliyet sahibi vatandaşı ilgilendiren yeni bir karar alındı. Eski tip ehliyetlerini yeni sürücü belgeleriyle değiştirecek olanların ödeyecekleri ücret açıklandı. Yeni tip sürücü belgesi çıkarma ücreti ne kadar olacak?
Milyonlarca ehliyet sahibi dikkat! Eski tip sürücü belgelerinin değiştirme ücreti belli oldu!

Türkiye’de milyonlarca ehliyet sahibi vatandaş için yeni bir karar alındığı açıklandı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü alınan bu yeni kararı duyurdu. Eski tip ehliyetlerini değiştirmek isteyen vatandaşların yeni tip sürü belgesi çıkarabilmek için ne kadar ücret ödeyecekleri belli oldu. Ehliyetlerini değiştirecek olanlardan tahsil edilecek tutar açıklandı.

31 ARALIK 2024’E KADAR GEÇERLİ OLACAK!

Araç kullanmak için şart koşulan ehliyet sahibi olma nedeniyle milyonlarca vatandaşın ehliyeti bulunuyor. Bu ehliyetlerin önemli bir kısmı da eski tip olarak kullanılıyor. Yıllar önce ehliyet alan vatandaşların bir kısmı yeni tip ehliyetlere geçiş yapmadılar. İşte bu vatandaşlar sürücü belgelerini değiştirmek istediklerinde tabi olacakları ücret tarifesi İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenerek açıklandı. Buna göre vatandaşlar 15 TL ücret ödemesi yapacaklar. Bu ücret tarifesi de 31 Aralık 2024’e kadar geçerli olacak.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ayrıntılı bir açıklamada bulundu. Eski tip sürücü belgelerini değiştirme ücreti 13 TL değerli kağıt bedeli ile 2 TL vakıf hizmet bedeli olmak üzere toplamda 15 TL olacak. Sürücü belgelerini değiştirecek olan tüm vatandaşların bu ödemeyi yapmaları gerekecek. Ödeme yapılmadan sürücü belgesi değişimi gerçekleştirilmeyecek.

SÜRÜCÜ BELGESİ YENİLEME SON TARİHİ UZATILMIŞTI

Kısa bir süre önce sürücü belgeleri ile alakalı olarak yeni bir karar daha alınıp açıklanmıştı. Daha önce yapılan duyurulara göre eski tip sürücü belgesinden yeni tip sürücü belgesine geçiş için son tarih olarak 31 Aralık 2022 açıklanmışı. Ancak bu konuda yeni bir karar alan İçişleri Bakanlığı eski tip sürücü belgelerinin 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenebileceğini açıklamıştı. Sürücü belgesi sahibi vatandaşların açıklanan bu tarihe kadar yeni tip sürücü belgesi almaları gerekiyor. Bu tarihten sonra eski tip sürücü belgeleri geçerli sayılmayacak. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın bu süreyi yine uzatma hakkı bulunuyor.

SÜRÜCÜ BELGESİ YENİLENMEZSE NE OLUR?

Belirlenen tarihe kadar sürücü belgelerini yenilemeyen vatandaşlar böyle bir durumda ne olabileceğini merak ediyorlar. Verilen son bilgilere göre sürücü belgelerini kanuni süresinde yenilemeyen vatandaşlara Karayolları Trafik Kanunu’nun 39/3 maddesi gereği idari para cezası verilecek.