Nureddin Nebati yeni destek kredisi paketi açıklaması yaptı! Kimlere uygun maliyetlerle destek kredisi verilecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklaması yaparak Hazine Destekli Kefalet Paketi çalışması yaptıklarını duyurdu. Kullandırılacak olan kredinin şartları neler olacak?
Nureddin Nebati yeni destek kredisi paketi açıklaması yaptı! Kimlere uygun maliyetlerle destek kredisi verilecek?

Türkiye ekonomisindeki gelişmelere bağlı olarak devlet tarafından destek paketleri devreye alınmaya devam ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni destek paketi ile alakalı olarak bir son dakika açıklaması yaptı. KOBİ’lere yönelik bir destek kredisi üzerinde çalıştıklarını açıklayan Bakan Nureddin Nebati buna dair bazı detaylar verdi.

YENİ DESTEK PROGRAMI BAŞLIYOR!

Destek paketleri ile işletmelerin finansman erişimlerini kolaylaştıracaklarını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında bugüne kadar uygulamaya soktuğumuz destek paketleri teminat eksikliği bulunan işletmelerimizin finansman ihtiyaçlarını karşılaması konusunda önemli bir görev görmüştür. Gelinen aşamada ise teminat eksikliği yaşayan KOBİ’lerimizin finansman ihtiyaçlarını en uygun şekilde desteklemek için yeni bir destek programına başlıyoruz.” dedi.

UYGUN KOŞULLARDA İŞLETMELER DESTEKLENECEK

Türkiye’nin büyümesine katkı vermeye devam edeceklerini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Üretimi, ihracatı ve istihdamı önceleyen Türkiye Ekonomi Modeli ile uyumlu olacak şekilde yeni bir Hazine Destek Kefalet Paketi çalışması yürütüyoruz. Bu destek paketi ile uygun koşullarda KOBİ’lerimiz ve işletmelerimiz finansmana erişebilecekler ve işlerini büyütebilecekler.” ifadelerini kullandı.

KREDİNİN ŞARTLARI TEKNİK ÇALIŞMANIN ARDINDAN AÇIKLANACAK

Verilecek olan kredinin şartlarına dair de değerlendirme yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Hazine Destekli Kefalet Paketi ekonomimizin lokomotifi olan KOBİ’lerimizi merkeze alan bir anlayış ile hazırlanmaktadır. Teknik çalışmaları tamamlandıktan sonra detayları açıklayacağız. Bu kredileri oldukça uygun bir koşulda kullandıracağız. Kredi Garanti Fonu teminatında verilecek olan bu kredi imkanı ile finansman erişiminde herhangi bir kesintiye mahal verilmeyecektir.” şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sağlanacak olan destek kredisi ile alakalı olarak kısa bir sürede kapsamlı bilgilendirme yapılacağını açıkladı.