Nureddin Nebati'den dolar kuru ve enflasyon açıklaması! Enflasyon ne zaman düşecek, dolar kuru yükselecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon ile alakalı olarak önemli açıklamalarda bulundu. Tek haneli enflasyona doğru emin adımlarla gidildiğini söyleyen Bakan Nebati tüm tedbirlerin alındığını söyledi.
Nureddin Nebati'den dolar kuru ve enflasyon açıklaması! Enflasyon ne zaman düşecek, dolar kuru yükselecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ziyarette bulunduğu Isparta’da ekonomi gündemi ile alakalı olarak önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyonla mücadelede Türkiye’nin önemli bir yola girdiğini söyleyen Bakan Nureddin Nebati ekonomide işlerin iyi yolda olduğunu söyledi. Dünya ekonomileri daralırken Türkiye ekonomisinin büyümesinin bunun işareti olduğunu belirten Bakan Nureddin Nebati finansal hedeflerin gerçekleşeceğini söyledi.

DÖVİZ KURLARI KONTROL ALTINDA

Türkiye’deki dövizi kontrol altına aldıklarını söyleyen Bakan Nureddin Nebati, “KKM hesaplarıyla Türkiye’de döviz kurlarını artık kontrol altında tutuyoruz. Zorluklar yaşanıyor ama onlar da aşılacak. Rekabet edilebilir bir dolar kuru ile önümüzü göreceğiz. Ukrayna savaşından sonra dünya büyük bir kriz içerisinde kalırken Türkiye ekonomisi başarıdan başarıya koşuyor. Bunun arkasında sağlık bir finansal planlama bulunuyor.” dedi.

ENFLASYON TEK HANELİ RAKAMLARA DÜŞECEK

Enflasyon ile alakalı olarak da açıklama yapan Bakan Nureddin Nebati, “Şu anda en önemli sorunumuz enflasyon. Ancak bu sorunu yine aşacak olan bizleriz. Yüksek enflasyonu bu ülkeden defedecek iradeye sahibiz. Buna dair yol ve yöntemler bellidir. Öyle muhalefetin söylediği gibi faiz artırarak enflasyonla mücadele edilmez. Onu yaparsanız fabrikaları kapatır vatandaşlarımızı işsiz bırakırsınız. Üretemeyen Türkiye meydana getirip memleketi ithalat cenneti yaparsınız. Biz gereken adımları atıyoruz ve enflasyonun hızının yavaşladığını gördük. Daha da iyi sonuçlar alacağız.” şeklinde konuştu.

Enflasyonda kontrolün kendilerinde olduğunu söyleyen Nureddin Nebati, “Üretimin artması, yaz aylarının baz etkisi, emtia piyasalarında küresel sakinleşme gibi nedenlerden dolayı artık düşük hızı yavaşlamış bir enflasyon ile karşı karşıyayız. Aralık ayından itibaren ise enflasyon düşüşlerinin başladığını göreceksiniz. Gelecek yılın sonunda yüzde 23,9’luk bir enflasyon ile yılı tamamlayacağız. Ardından ise tek haneli enflasyona doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz. Buna dair tedbirlerimiz aldık, yol haritamızı belirledik ve planlamamızı yaptık.” ifadelerini kullandı.