Ons altın kritik günü bekliyor! Altın fiyatlarında yeni çöküş mü geliyor?

Altın piyasasında tehlike çanları çalmaya devam ediyor. Altın fiyatları ile alakalı olarak yeni beklentiler neler? FED faiz kararı altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Altın fiyatları düşmeye devam eder mi?
Ons altın kritik günü bekliyor! Altın fiyatlarında yeni çöküş mü geliyor?

Altın piyasası için sular bir türlü durulmuyor. ABD enflasyon verisinin açıklanmasının ardından 1.700 dolar noktasının aşağısına düşen ons altın bu seviyelerde kalmaya devam ediyor. Altın piyasası şu anda çarşamba günü açıklanacak olan FED faiz kararını bekliyor. FED’in ne kadar faiz artırımı yapacağı ve ardından FED Başkanı Jerome Powell’in hangi finansal mesajları vereceğine göre altın piyasası kendisine bir yön belirleyecek.

ALTIN PİYASASINDA FİYAT BEKLENTİLERİ

Altın fiyatlarına dair beklentileri yorumlayan İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya, “Ons altın ABD enflasyonu sonrasında kayıplarını hızlandırdı. 2019 yılının sonundan bu tarafa devam eden güçlü destek seviyesi aşağı yönlü kırıldı. 1.680 Dolar seviyesinin altında kalan bir ons altın için uzun soluklu bir düşüşten bahsedilebilir. Şu anda düşüşler 1.660 dolar noktası ile sınırlı kalmış görünüyor.” dedi.

FED kararının altın fiyatlarında etkili olacağını söyleyen Seda Yalçınkaya, “Daha şahin bir FED ile karşılaşırsak ons altının 1.550 Dolar seviyesine doğru çekilmesini bekleyebiliriz. Eğer FED’in söylemleri yumuşarsa o zaman ons altın 1.680 dolar seviyesinin üzerinde tutunacaktır. Ancak ons altındaki yükselişlerin sınırlı kalmasına dair senaryo daha gerçekleşebilir gibi duruyor. Kısa vadede eğer ons altın 1.735 dolar noktasının üzerinde kapanış yapamazsa bir yükseliş trendinden bahsedemeyiz.” ifadelerini kullandı.

Altın piyasasında oldukça hareketli günler beklediklerini söyleyen Seda Yalçınkaya, “FED faiz kararından sonra altın piyasası oldukça hareketli günler geçirmeye başlayacaktır. Burada FED’in tutumu belirleyici olacak. Ancak altın piyasası için pembe bir tablo çizebileceğimiz bir durum yok. Altın fiyatlarında gerileme ihtimali çok daha yüksek bir ihtimal olarak önümüzde duruyor. FED’in sürpriz yapmayacağını da düşünürsek fiyat gerilemeleri altın piyasası için olağan gündem olacaktır.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili uzmanın kişisel yorumlarıdır ve yatırım önerisi değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.