SGK Başuzmanı hesaplayıp açıkladı! Asgari ücret zammında son rakam!

SGK Başuzmanı İsa Karakaş son günlerin en çok konuşulan konusu haline gelen asgari ücret zammına dair değerlendirmelerde bulundu. İsa Karakaş asgari ücret zammı yorumunda Temmuz ayında asgari ücretin kaç TL’ye yükselebileceğine dair hesaplama da yaptı.
SGK Başuzmanı hesaplayıp açıkladı! Asgari ücret zammında son rakam!

Asgari ücret zammı gündemden düşmüyor. Temmuz ayında ara zam ile yükselecek olan asgari ücrete dair uzman değerlendirmeleri gelmeye devam ediyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş da asgari ücret zammına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Asgari ücretin kaç TL olabileceğine dair hesaplama da yapan İsa Karakaş tahminini de açıkladı.

KAMU İŞÇİLERİNİN MAAŞ ZAMMI DOMİNO ETKİSİ YARATACAK

Asgari ücret zammının hesaplamasının çok farklı olacağını belirten İsa Karakaş, “Sadece enflasyon farkını ve refah payını baz alarak hesaplama yaparsak asgari ücret beklentilerin çok altında kalacaktır. Kamu işçilerine verilen zam ile beklentilerin yükseldiğini hepimiz biliyoruz. Kamuda çalışan işçilere yapılan maaş zammı domino etkisi yaratacaktır. Kamuda bu son zamla beraber asgari ücret 21.750 TL olmuştur. Buna ek olarak Temmuz ayında bir de yüzde 15 zam yapılacak. Böylece kamu işçilerinin asgari ücreti Temmuz’da 25 Bin TL olacak. Bunu düşününce çalışma barışı ve huzuru açısında hem asgari ücretin hem emekli maaşlarının hem de memur maaşlarının kamudaki en düşük işçi maaşı baz alınarak yükseltilmesi elzem olmuştur.” dedi.

YÜZDE 35 ZAM YETERSİZ!

Asgari ücret zam hesaplaması yapan İsa Karakaş, “Enflasyon verilerine baktığımızda 6 aylık enflasyon yaklaşık yüzde 21 olacak gibi duruyor. Buna bir de refah payı eklediğinizde bu rakam yüzde 35’i bulur. Asgari ücrete yüzde 35 zam yapılırsa 11.483 TL’ye yükseldiğini görüyoruz. Bu rakam da kamu işçilerinin en düşük maaşlarının neredeyse yarısı oluyor. Yüzde 35 zam ile ortaya çıkan rakam asgari ücret zammı için yetersizdir. Yüzde 40’lık artış olursa 11.908 TL, yüzde 45’lik artış olursa 12.333 TL rakamları ile karşılaşıyoruz. Bu rakamlar daha kuvvetli ihtimallerdir.” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN KİŞİSEL TAHMİNİNİ AÇIKLADI!

Asgari ücret zammı için kişisel tahminini açıklayan İsa Karakaş, “Açlık sınırı meselesi var. Nisan ayında açlık sınırı 10.135 TL oldu. Asgari ücret bunun çok altında kaldı. Tüm bu veriler ışığında hesaplama yapacaksak bana göre asgari ücrete en az yüzde 45 oranında bir zam yapılacaktır. Bu şekilde Temmuz ayında asgari ücret 12.330 TL olacaktır. Kişisel tahminim asgari ücretin bu rakama yükseltileceği şeklindedir.” açıklamasını yaptı.