Sözleşmeli personele kadro son dakika Bakan Bilgin kadroya alınacak sözleşmeliler kim duyurdu!

Sözleşmeli personele kadro 2022 konusunda son dakika gelişmesi yaşandı. Kamuda sözleşmeli personel olarak çalışan kişilerin merakla beklemiş olduğu düzenleme konusunda son dakika açıklamasını Bakan Bilgin yaptı kadroya alınacak 90 bin kişi kimleri kapsıyor belli oldu.
Sözleşmeli personele kadro son dakika Bakan Bilgin kadroya alınacak sözleşmeliler kim duyurdu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan son dakika açıklaması büyük yankı uyandırdı. İlk olarak 90 bin sözleşmeliye kadro olarak yapılan açıklama ile büyük merak uyandıran sözleşmeli personele kadro konusunda beklenen son dakika açıklamasını Bakan Bilgin yaptı. 

Bakan Bilgin yaptığı açıklamasında söz konusu düzenlemenin hayata geçirilmesi ve açıklanması için önlerinde son bir toplantı kaldığını duyurdu. Bu son toplantıda kalan son detayların ele alınması beklenirken toplantıdan sonra kadroya geçecek olan kişiler de kesinleşecek. 

KADROYA GEÇECEK TAŞERON İŞÇİLER, SÖZLEŞMELİLER KİMLERİ KAPSIYOR, 90 BİN İŞÇİ KİM?

Bakan Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında binlerce çalışana bir kere daha kadro müjdesi verirken "Düzenleme ile ilgili bu hafta son bir toplantı yapacağız. Çalışmamız son şeklini alacak. Kapsamda sadece 4B'liler olacak" diyerek beklenen kadro düzenlemesinin kapsamını da ilan etmiş oldu. 

Kamuda çalışan binlerce kişi kadro müjdesi beklerken ne yazık ki kapsamın sadece 4B ile sınırlı tutulması pek çok kişinin kapsam dışında kalarak hayal kırıklığı yaşamasına neden oldu. 

 4B SÖZLEŞMELİ PERSONEL NEDİR, 4B SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO MÜJDESİ VERİLDİ Mİ?

Evet, Bakan Bilgin yaptığı açıklamasında "Kapsamda sadece 4B'liler olacak" ifadelerini kullanarak 4B sözleşmeli personele kadro müjdesi verdi. Düzenlenen KPSS sınavının ardından ÖSYM başkanlığınca merkezi sistemle ataması yapılan ve başka herhangi bir sınava girilmeksizin göreve başlanılan kadrolar 4B sözleşmeli personel kadrosu olarak anılmaktadır.