S&P 2022 ve 2023 yıl sonu dolar kuru tahminini açıkladı! Dolar kuru bu seviyelere yükselecek!

Standard & Poor’s (S&P) tarafından Türkiye ekonomisine dair değerlendirmeler yapıldı. Türkiye’nin kredi notunu düşüren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu 2022 ve 2023 yıl sonu dolar kuru beklentisini de açıkladı.
S&P 2022 ve 2023 yıl sonu dolar kuru tahminini açıkladı! Dolar kuru bu seviyelere yükselecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) tarafından Türkiye ekonomisi ile alakalı olarak kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Türkiye ekonomisinin büyüme tahminlerini yükselten kuruluş Türkiye’nin kredi notunu ise B+’dan B’ye düşürdü. Küresel finans piyasalarında büyük dikkat çeken bu kredi notunun düşürülmesi farklı değerlendirmelerin yapılmasına neden oldu. Türkiye’nin temerrüde düşme ihtimali tartışmaya açılırken Standard & Poor’s (S&P) dolar kuru ile alakalı olarak tahminini de açıkladı.

2022 YIL SONU DOLAR KURU TAHMİNİ

Standard & Poor’s (S&P) tarafından yapılan değerlendirmeye göre dolar kurunda yükseliş beklentisi ön plana çıkıyor. 2022 yıl sonuna kadar dolar kurunda yükselişin olacağını bekleyen kuruluş yıl sonunda 20,50 TL seviyesinde bir dolar kuru karşılaşılacağını duyurdu. Yıl sonunda dolar kurunun 20,50 TL olması Ekim, Kasım ve Aralık aylarında kurda toplam 2 TL’lik bir yükselişin olacağı anlamına geliyor.

2023 YIL SONU DOLAR KURU TAHMİNİ!

Standard & Poor’s (S&P) dolar kurunun 2023 tahminlerini de açıkladı. Dolar kurunda yükseliş ivmesinin 2023 yılı boyunca da devam edeceğini bekleyen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P dolar kurunun 23 TL olacağına dair tahmin açıkladı. 2023 yılının tamamında dolar kurunda 2,50 TL’lik bir yükseliş bekleyen S&P kurda yüzde 10 ile yüzde 15 arasında bir artış olacağını tahmin etti.

2024 VE 2025 TAHMİNLERİ

Standard & Poor’s (S&P) tarafından yapılan değerlendirmeye göre dolar kuru 2023 yıl sonunda 23 TL’ye çıktıktan sonra 2024 ve 2025 yıllarında bu seviyede kalmaya devam edecek. O zaman yaşanabilecek ekonomik gelişmelere ve Türkiye’nin finansal pozisyonuna göre dolar kuru hareket edecek. Kuruluşa göre şimdiden o tarihlerde dolar kurunun hızlı yükseleceğine dair bir işaret bulunmuyor.

SEÇİM DOLAR KURUNU PATLATABİLİR!

2023 seçimlerine dikkat çeken Standard & Poor’s (S&P) hükümetin politikalarının bu yönde değiştiğinin de altını çizdi. Para politikasında ekonomik büyümeye önem verildiği bildirilirken bu durum kamu maliyesinde bazı genişlemelere olanak tanıyabileceğine dikkat çekildi. Kamu maliyesindeki seçim gerekçesi ile meydana gelen artışların genel bütçeye etkisinin büyük olması halinde dolar kurunda hızlı yükselişlerin takip edilebileceği bildirildi.