TOGG'un satış fiyatının ne zaman belli olacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un üretim tesisinin açılış törenine katıldı. Bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan TOGG’un satış fiyatının ne zaman belli olacağını açıkladı.
TOGG'un satış fiyatının ne zaman belli olacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Türkiye’nin büyük bir heyecanla beklediği yerli otomobil TOGG ile alakalı bugün tarihi bir gün yaşandı. Bursa’nın Gemlik ilçesinde yapılan TOGG fabrikasının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen törenle yapıldı. Ayrıca TOGG’un üretim bandından ilk TOGG otomobil de bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından banttan indirildi. Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobile dair önemli açıklamalarda bulundu.

AVRUPA TUTUŞACAK

60 yıllık hayalin gerçekleştiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TOGG bu millete ortak hayal kurduran projenin adıdır. 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz. TOGG 85 milyonun ortak gururudur. TOGG Avrupa yollarına düştüğünde göreceksiniz Avrupa tutuşacak. Çılgın Türkler geliyor diyecekler. Biz bugünlere kolay gelmedik. Gece demedik gündüz demedik çalıştık. Bilime ve araştırmaya öncelik tanıdık. Bugün de sonucunu alıyoruz.” dedi.

TOGG'A ENGEL OLAMADILAR

Yerli otomobile sahip olmanın çok önemli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yerli ve milli otomobile sahip olmamak milletçe yüreğimizi sızlatıyordu. Ülkemizin önemli iş insanları bir araya gelerek bu projeyi başlattılar. Devrim otomobiline engel olanlar TOGG’a engel olamadılar ve de olamayacaklar. TOGG tüm dünyada yollarda olacaktır.” ifadelerini kullandı.

1,2 MİLYON METREKARE ARAZİ ÜZERİNE DEV FABRİKA KURULDU

TOGG markasının artık gönüllerde yer aldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TOGG milletin nazarında öyle bir tutu ki bu marka artık gönüllerde yer alıyor. Bugün ilk aracı da banttan indirdik. Hani fabrika nerede diyordular. Gelip baksınlar fabrika burada. Pandemide dünya dururken bu fabrikanın inşaatı durmadı. Rekor hızla TOGG fabrikası inşa edildi. TOGG Gemlik Tesisi 1,2 milyon metrekare arazi üzerinde 230 bin metrekare kapalı alana sahip devasa bir eser olmuştur.” şeklinde konuştu.

TOGG'un satış fiyatının ne zaman belli olacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

TOGG tesisine dair bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tesiste araştırma ve geliştirme var. tasarım merkezi var. Prototip geliştirme ve test etme merkezi var. Otomobil üretmek için neye ihtiyaç varsa bu tesisin içerisinde eksiksiz bir şekilde var. Ayrıca çevreye de duyarlı bir tesis yapıldı. Fikri ve sınai mülkiyeti tamamen ülkemize ait olan TOGG üretiminde Andolu’nun dört bir tarafında yer alan KOBİ ve tedarikçilerimiz de yer alıyor.” dedi.

TOGG'UN FİYATI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

TOGG için fiyat açıklaması da yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda TOGG artık yollara çıkıyor diyeceğiz. Mart ayının sonunda bu otomobil satışa çıkarılacaktır. Bir ön satış süreci olacaktır. O da Şubat 2023 gibi planlanıyor. TOGG’un fiyatının ne kadar olacağı da Şubat ayında açıklanacaktır.” ifadelerini kullandı.