Türkiye'nin en ucuz elektrikli otomobili satışa çıktı! Citroen e-C4 bu fiyatla ilk günden yok sattı!

Türkiye’de elektrikli otomobil piyasasında Citroen bomba gibi giriş yaptı. Citroen e-C4 modelini tanıtan firma tüm araçları tek günde sattı. Citroen e-C4 teknik özellikleri neler? Citroen e-C4 Türkiye satış fiyatı ne kadar?
Türkiye'nin en ucuz elektrikli otomobili satışa çıktı! Citroen e-C4 bu fiyatla ilk günden yok sattı!

Türkiye’de elektrikli otomobil piyasası gün geçtikçe daha da güçleniyor. Otomobil firmaları çeşitli elektrikli otomobil modelleri ile bu piyasada yer alırken son olarak Citroen e-C4 piyasaya giriş yaptı. Firma tarafından Citroen e-C4 için lansmanı yapılırken açıklanan lansmana özel fiyat ise satışları patlattı. Peki Citroen e-C4 teknik özellikleri nelerdir? Citroen e-C4 Türkiye satış fiyatı ne kadar oldu?

CİTROEN e-C4 ÖZELLİKLERİ NELER?

Citroen’in yüzde 100 elektrikli versiyonu olan Citroen e-C4 bugün Türkiye piyasasına girdi. Günlük kullanım için ideal çözümler sunan Citroen e-C4 sessiz ve sarsıntısız sürüş performansı ile dikkat çekiyor. Citroen e-C4 için kullanılan bataryanın kapasitesinin 50 kWsa olduğu bildirildi. Bu araç için en cazip olan ise ofiste veya evde standart priz veya duvar tipi şarj cihazı ile şarj edilebiliyor olması oldu. 350 km menzili olan bir bataryası bulunan Citroen e-C4 için her gün şarj etme sıkıntısı da bulunmuyor.

İç hacmi oldukça geniş olan Citroen e-C4 için hızlı şarj özelliği de bulunuyor. Sadece 30 dakikalık hızlı şarj ile bataryada yüzde 80’lik doluluk oranı yakalanabiliyor. Citroen e-C4 için açıklanan bir diğer özellik ise kabin içi ısıtma imkanının yüksek verimli ısı pompası ile sağlanması oldu. Firma ayrıca lansmana özel olarak müşterilere 1 yıl boyunca ücretsiz şarj hediye ediyor. Bu hediye ile beraber 15 bin km yol yapılabilecek.

Türkiye'nin en ucuz elektrikli otomobili satışa çıktı! Citroen e-C4 bu fiyatla ilk günden yok sattı!

Citroen e-C4’te 136 HP güç ve 260 Nm tork üreten bir elektromotor bulunuyor. Bu motor sayesinde araç 0’dan 100 km’ye 9,7 saniyede çıkıyor. Citroen e-C4 için en yüksek hız sınırı ise saatte 150 km ile sınırlandırıldı.

Citroen e-C4 içerisinde yokuş kalkış desteği, adaptif hız sabitleyici, sürücü yorgunluk uyarı sistemi, şerit takip destek sistemi, otoyol sürücü destek sistemi, aktif acil durum freni, uzun far asistanı, ön ve arka park sensörü, geri dönüş kamerası, kör nokta uyarı sistemi gibi donanımlar da bulunuyor. Yine araç içinde 5 inçlik dijital gösterge paneli yer alıyor. 6 hoparlörlü ses sistemi, 6 yöne ayarlanabilir koltuklar, deri koltuklar ve daha çok sayıda özellik bulunuyor.

CİTROEN E-C4 TÜRKİYE FİYATI NE KADAR?

Citroen e-C4 için firma lansmana özel fiyat açıkladı. Buna göre bu araç 786 Bin TL’ye satışa çıkarıldı. Bu fiyatı ile Türkiye’nin en ucuz elektrikli otomobili olan Citroen e-C4 çok büyük talep gördü. Stoklardaki tüm araçlar satılırken yeni araçların gelmesi için de bağlantılar kuruldu. Citroen e-C4 satın almak isteyenler bayilerden çok beklemeden araçlarını teslim alabilecekler.