Üniversite öğrencilerine 2.000 TL devlet yardımı! Başvuru yapanın parası banka hesabına yatacak!

Üniversite öğrencilerine ailelerinin yanına gidebilmeleri için yapılacak yol yardımının ne kadar olacağı belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık üniversite öğrencilerine ne kadar yol yardımı ödemesi verileceğini açıkladı.
Üniversite öğrencilerine 2.000 TL devlet yardımı! Başvuru yapanın parası banka hesabına yatacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son kabine toplantısının ardından üniversite öğrencilerine müjde veriyorum diyerek duyurduğu yol yardımı ile alakalı olarak detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı. Aile Bakanı Derya Yanık üniversite öğrencilerine ödenecek olan yol yardımı ile alakalı bazı ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

HANGİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YOL YARDIMI ALACAKLAR?

Üniversite öğrencilerinin tamamı yol yardımı imkanından yararlanamayacaklar. Ailelerinin yaşadıkları illerde üniversite okuyan öğrenciler bu imkandan yararlanamayacaklar. Ancak ailelerinin ikamet ettiği ilin dışında üniversite eğitimine devam eden öğrencilere yol yardımı ödemesi yapılacak. Ayrıca öğrencilerin ailelerinin Aile Bakanlığı’ndan sosyal yardım almaları gerekiyor. Bu şartları taşıyan tüm üniversite öğrencileri yol yardımı almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuru yapabilecekler.

NE KADAR YOL YARDIMI ÖDEMESİ VERİLECEK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık üniversite öğrencilerine ne kadar yol yardımı verileceğini de açıklayarak, “Üniversite öğrencilerimize yol yardımı olarak yılda iki defa ödeme yapacağız. Şu anda tek yön 500 TL olarak belirledik. Bu kapsamda gidiş ve dönüş olarak her ödemede 1.000 TL vereceğiz. Yılda toplamda üniversite öğrencileri 2.000 TL yol yardımı alabilecekler. Bu ödemeleri iki seferde yapacağız” dedi.

YOL YARDIMI İÇİN YAŞ ŞARTI VAR MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından üniversite öğrencilerine verilecek olan yıllık 2.000 TL yol yardımı için yaş şartı bulunuyor. Buna göre 25 yaş altı üniversite öğrencileri bu imkandan yararlanabilecekler. 25 yaş üzerinde olan üniversite öğrencileri diğer şartları karşılasalar bile yol yardımı alamayacaklar.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Aile Bakanlığı’nın yol yardımı olarak öğrencilere yapacağı ödemelerin nasıl yapılacağı da belli oldu. Buna göre öğrenciler başvuru yapıp yol yardımı almaya hak kazanmaları durumunda ödemeler öğrencinin bildireceği IBAN numaralarına yatırılacak. Öğrenciler herhangi bir yere gitmeden direkt olarak banka hesaplarından bu ödemeleri alabilme imkanına sahip olacaklar.

Sosyal yardımlarla alakanı en güncel gelişmelerden ilk olarak haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı yükleyebilirsiniz:

ANDROİD İÇİN TIKLAYINIZ

APPLE İÇİN TIKLAYINIZ