Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan şeffaflık çağrısı: Borsada neler oluyor?

Borsa İstanbul'da yaşanan dalgalanma küçük yatırımcının büyük zarara uğramasına neden olurken konu hakkında son dakika açıklaması ünlü ekonomist Özgür Demirtaş tarafından yapıldı. Borsa'da neler oluyor, neden düşüyor?
Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan şeffaflık çağrısı: Borsada neler oluyor?

Son dönemde yaşadığı yükseliş ile dikkat çeken ve yabancı yatırımcının çıkış yapmasına rağmen rekora koşması ile dikkat çeken borsada yoğun satış baskısı yaşanmaya başlanmıştı. Yükseliş döneminde küçük yatırımcının da ilgisini çeken ve pek çok yatırımcının birikimi ile giriş yaptığı borsadaki düşüş en çok bu yatırımcıların portföylerinde erime yaşanmasına neden olmuştu. 

Ekonomistler yaşanan süreci değerlendirirken en sert yorumlardan biride Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı, ünlü ekonomist Prof. Özgür Demirtaş tarafından yapıldı. Demirtaş yaptığı yorumunda borsada neler oluyor? sorusuna da yanıt verdi. 

ÜNLÜ EKONOMİ PROFESÖRÜ ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN SON DAKİKA BORSA YORUMU: YARGILAYIN! 

Yapmış olduğu başarılı dolar tahmini ve tam 12'den vuran başarılı dolar tahminleri ile adından söz ettiren ünlü ekonomist Özgür Demirtaş borsada yaşanan son dakika gelişmelerini yorumladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan ekonomist Özgür Demirtaş "Borsa’da ne olduğunu eğitimli insanlar net biliyor.

Olan KÜÇÜK yatırımcıya oldu. Kimin işlem yaptığı belli. Kim türev piyasasında işlem açıp, ardından küçük bankaların LİKİD OLMAYAN hisseleriyle oynamış. Açıklayın. Yargılayın. Sermaye piyasası ŞEFFAF olmayan ülkeler kalkınamaz" diyerek mutlaka konu hakkında açıklama yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Demirtaş ülkenin kalkınması için sermaye piyasasının şeffaf olmasının zorunlu olduğunu vurguladı.