Uzmanlardan 2022 yıl sonu altın fiyat tahminleri! Ons ve gram altın yılı bu fiyatlarla kapatacak!

Altın piyasasında yaşlanan fiyat gerilemeleri devam ederken uzmanlar 2022 yıl sonu altın fiyatı beklentilerini açıkladılar. Yıl sonunda ons altın ne kadar olacak? Gram altın bu yılı kaç TL’den kapatacak?
Uzmanlardan 2022 yıl sonu altın fiyat tahminleri! Ons ve gram altın yılı bu fiyatlarla kapatacak!

Altın piyasası son günlerde en çok konuşulanları arasına girmeyi başardı. FED faiz kararı sonrasında ons altın üzerindeki şoku kısa bir sürede atmış ve toparlanmaya başlamıştı. Ancak bu toparlanma hareketi kalıcı olamadı. Ons altın 1.670 Dolar üzerine çıkmışken şu anda 1.644 Dolar noktasına kadar gevşedi. Yaşanan bu fiyat gerilemesi altın yatırımcılarının yükseliş umutlarını yeniden kırdı. Peki altın fiyatları neden düştü? Altın fiyatları ne zaman yükselecek? Uzmanların altın fiyat tahminleri neler?

ALTIN FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞÜN NEDENİ NE?

Altın piyasasında meydana gelen düşüşün nedeninde uzmanlar birleştiler. Dolar endeksinin son 20 yılın en üst seviyesine ulaşması altın piyasasında satış baskısına neden oldu. Altın yerine dolar güvenli bir yatırım aracı olunca fiyatlar da bu baskı ile geriledi. Dolar güçlendikçe altın fiyatları bir süredir geriliyor. FED’in para politikaları ile tüm dünyada dolar kuvvetlenince altın fiyatlarında ters tepki meydana geldi ve ons altın kritik seviyelerin dahi aşağısına geriledi. 1.660 Dolar altı uzmanlar için altın piyasası için çok tehlikeli bir eşik olarak değerlendiriliyor.

UZMANLARDAN YIL SONU FİYAT BEKLENTİSİ

Altın piyasasının uzman isimleri geçtiğimiz günlerde Denver Altın Forumu’nda buluştu. Altın madenciliği yapan şirketlerin üst düzey yöneticilerinin katıldığı etkinlikle yıl sonu ons altın fiyatı da tartışıldı. Burada yapılan ankete göre 2022 yıl sonunda ons altın 1.806 Dolar seviyesinde olacak. Buna göre ons altında yıl sonuna kadar 162 dolarlık bir artış meydana gelecek. Ons altın fiyatının bu seviyeye gelebilmesi için yükseliş hareketlerinin kısa bir süre içerisinde başlaması gerektiği bildirildi.

GRAM ALTIN İÇİN UZMAN YORUMLARI!

Gram altın ile alakalı olarak da yıl sonu fiyat tahminleri merak ediliyor. Buna göre ons altında yıl sonu için fiyat artışı beklentisi bulunuyor. Dolar kurunda da yıl sonunda 22 TL fiyat tahmini yine uzmanların ortak görüşü haline geldi. Böyle bir fiyatlamanın olması durumunda ise gram altının yıl sonunda 1.250 TL seviyesini geçeceği tahmin ediliyor. Bu seviyenin daha üstünü de bekleyen uzmanlar var ama genel kanı 1.250 TL olarak bildiriliyor.

Not: Emlak365 herhangi bir şekilde yatırım önerisinde bulunmamaktadır. Burada yer alan tüm bilgi, analiz ve yorumlar yalnızca bilgilendirmek amacıyla kullanılmaktadır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.