Vatandaşa 5.100 TL devlet desteği ödeniyor!

Devlet ihtiyaç sahiplerine nakit destekler sağlayarak aile bütçelerine katkı vermeye devam ediyor. Bu çerçevede vatandaşlara 5.100 TL tutarında ödeme yapılma kararı alındı.
Vatandaşa 5.100 TL devlet desteği ödeniyor!

Türkiye’de vatandaşların devletten yardım almalarına dair uygulama bir devlet politikası haline getirildi. Yıllardır yapılan uygulamalar ile sosyal yardımlar çok yaygın bir hale geldi. Sadece ihtiyaç sahipleri değil destek isteyenlere devlet yardım elini uzatıyor. Bu da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile oluyor. Bu şekilde yaklaşık 50 sosyal yardım programı uygulanıyor. Bu programların her birinde farklı vatandaş gruplarına, farklı şekillerde destek sağlanıyor. Aile bütçelerine bu şekilde verilen katkılarla geçim sıkıntısının şiddetinin azaltılması hedefleniyor.

İŞE YÖNLENDİRME YARDIMI BAŞLADI!

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardımları arasında yer alan İşe Yönlendirme Yardımı oldukça dikkat çekiyor. Bu sosyal yardım programı ile hem ihtiyaç sahipleri hem de işsiz vatandaşlar hedefleniyor. Bu yolla çok sayıda kişiye çok özel imkanlar sağlanıyor. Vatandaşların iş bulmalarına yardımcı olunurken bunun desteklenebilmesi için bir de devlet nakit destek sağlıyor. İşe Yönlendirme Yardımı ile her açıdan ihtiyaç sahibi işsiz vatandaşlar önemli imkanlar buluyorlar.

KİMLER İÇİN GEÇERLİ?

İşe Yönlendirme Yardımı için çeşitli araştırmalar yapılırken bu imkandan kimlerin yararlanabilecekleri merak ediliyor. Aile Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre bu imkan sadece bu bakanlığın sosyal yardım yaptığı hanelerde yaşayan kişiler ile alakalı oluyor. Bu kişilerin 18 – 55 yaş aralığında olmaları ve çalışmalarına dair herhangi bir engel bulunmaması gerekiyor. Bu koşullar sağlandığında ise o zaman sosyal yardım için aşamalar başlatılarak işlemler takip ediliyor.

İŞKUR İŞ GÖRÜŞMESİ AYARLIYOR

İşe Yönlendirme Yardımı kapsamında belirlenen kişilerin isimleri ve kişisel bilgileri ilk önce İŞKUR’a gönderiliyor. Aile Bakanlığı’ndan gelen bu bilgiler ile İŞKUR ilgili kişilerin durumlarına uygun olan açık işleri tespit ediyor. Bu şekilde vatandaşlar ile işverenler arasında irtibat kurularak iş görüşmeleri ayarlanıyor. Vatandaş kendisi için İŞKUR’un ayarlamış olduğu iş görüşmesine katılarak İşe Yönlendirme Yardımı’nı alma hakkı elde ediyor. Bu görüşmede işveren ile anlaşılmasa dahi Aile Bakanlığı vatandaşa ödeme yapıyor.

NE KADAR PARA YATIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen İşe Yönlendirme Yardımı ödemeleri hakkında bilgi verildi. Buna göre bu sosyal destek için net asgari ücretin yüzde 10’u kadar ödeme yapılıyor. Bu çerçevede 1.700 TL tutarında nakit ödeme banka hesabına yatıyor. Bir yılda 3 defa alınabilen İşe Yönlendirme Yardımı’nın toplam ödemesi ise 5.100 TL olarak veriliyor.