Yapı Kredi Bankası'ndan 30 Bin TL maaş promosyonu kararı!

Bankaların maaş promosyonlarına ilişkin aldıkları kararlara bir yenisi daha eklendi. Yapı Kredi Bankası maaş promosyonunda 30 Bin TL’lik anlaşmayı imzaladı.
Yapı Kredi Bankası'ndan 30 Bin TL maaş promosyonu kararı!

Türkiye’de bankalar maaş promosyonlarında çıtayı yükseltmeye devam ediyorlar. Emekli maaş promosyonları ile başlayan promosyon furyası diğer çalışanlarla devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşları ile bazı özel kuruluşlar çalışanları için bankalarla promosyon pazarlığı masasına oturuyorlar. Yasa gereği promosyon pazarlıklarında çalışanları temsilen sendika temsilcileri de yer alıyor. Son promosyon anlaşması ise Yapı Kredi Bankası ile Çaykur arasında yapıldı.

SENDİKA ANLAŞMAYI DUYURDU!

Yapı Kredi Bankası’nın Çaykur personelleri için ödeyeceği maaş promosyonu pazarlığına katılan Öz Gıda-İş Sendikası anlaşmanın sağlandığını ve Yapı Kredi Bankası ile imzaların atıldığını duyurdu. Uzun bir pazarlık süreci yaşanırken Yapı Kredi Bankası’nın oldukça yüksek tutarlı maaş promosyonu vermeye ikna olduğu bildirildi.

ANLAŞMA YENİLENDİ!

Yapı Kredi Bankası ile Çaykur personelleri arasında 2020 yılında 5 yıllık promosyon anlaşması yapılmıştı. Ancak değişen ekonomik koşullar nedeniyle Yapı Kredi Bankası ile Öz Gıda-İş Sendikası arasında pazarlık yapılarak maaş promosyonunda miktar arttırıldı. Bu promosyon anlaşmasında Çaykur’da çalışan memurlar, işçiler ve mevsimlik işçiler yararlanabilecekler.

NE KADAR PROMOSYON ÖDEMESİ YAPILACAK?

Yapı Kredi Bankası tarafından yapılacak olan maaş promosyonu ödemelerinin miktarları da açıklandı. Buna göre Çaykur’da çalışan memurlar ve işçiler 39 aylık anlaşma gereği 30 Bin TL maaş promosyonu alacaklar. Mevsimlik işçiler ise Yapı Kredi Bankası’ndan 15 Bin TL maaş promosyonu alabilecekler. Tüm personeller maaş promosyonlarından yararlanabilecekler. 

Öte yandan maaş promosyonu ödemelerine ilişkin bir bilgi verilmedi. Tek seferde yapılacak olan ödemeler için ikinci bir duyuru yayınlanacağı bildirildi.

Bankaların maaş promosyonlarında kurumlarla pazarlıkları devam ediyor. Farklı bankalarla farklı kurumların yaptıkları pazarlıklarda anlaşmalar sağlandıkça açıklamalar yapılıyor.