Yarı fiyatına özel şartla satılıyor! Renault Yeni Taliant kampanyası!

ÖTV muafiyeti ile satışı yapılan otomobiller son dönemlerde çok daha fazla ilgi görmeye başladı. Uygun fiyatlı olan bu otomobilleri özel şartları olan vatandaşlar satın alabiliyorlar. Renault da Yeni Taliant model sıfır kilometre aracı ÖTV muafiyeti ile satışa çıkardığını duyurdu.
Yarı fiyatına özel şartla satılıyor! Renault Yeni Taliant kampanyası!

Türkiye’de yükselen otomobil fiyatları sıfır kilometre araç satın almayı güç bir hale getirdi. Bundan dolayı sıfır kilometre otomobillerin uygun fiyatla satın alınabilmesine dair tüm yollar deneniyor. ÖTV muafiyeti ile yapılan otomobil satışları vatandaşlara çok büyük bir imkan sağlıyor. Ancak herkesin ÖTV muafiyeti ile araç satın alma hakkı bulunmuyor. Bu hakka sahip olanlar sıfır kilometre araçları neredeyse yarı fiyatına satın alabiliyorlar.

KİMLER BU ARAÇLARI SATIN ALABİLİRLER?

Otomobil firmaları ÖTV muafiyeti ile satış duyurusu yapıyorlar. Bu otomobilleri sadece sınırlı sayıda kişi satın alabiliyor. ÖTV muafiyeti ile otomobil satın alma hakkı belirli düzeyde engeli bulunan vatandaşlara veriliyor. Bu vatandaşlar bu otomobilleri ÖTV indirimi ile satın alabiliyorlar. Bu uygulama ile aileler engelli çocukları adına da bu araçları satın alma hakkına sahip olabiliyorlar. Ancak bunun da bazı kuralları bulunuyor.

ÖTV MUAFİYETİ İLE SATIN ALINAN ARAÇ SATILABİLİR Mİ?

ÖTV muafiyeti ile satın alınan bir araç için en çok merak edilen konu bu araçların satışlarının olup olmayacağıdır. Uygulanan kurallar gereği bu araçlar 5 yıl boyunca satılamıyorlar. Ancak bunun bir istisnası bulunuyor. Yapılan ÖTV indiriminin karşılığının devlete ödenmesi şartıyla bu araçlar istenildiği zaman satılabiliyor. 5 yılı geçtikten sonra ise araçlar istenildiği gibi satılma imkanına sahipler.

RENAULT’TAN ÖTV MUAFİYETLİ SIFIR KİLOMETRE ARABA

Türkiye’nin en çok otomobil satışı yapan firmalarından olan Renault firması ÖTV muafiyeti ile otomobil satışı yapılacağını açıkladı. Renault Yeni Taliant bu kampanya ile 235.600 TL’den satışa çıkarıldı. Bu otomobili ÖTV muafiyetli araç satın alma hakkı olan herkes satın alabiliyorlar. Detaylı bilgiler ise Renault’un yetkili satıcıları tarafından öğrenilebiliyor.