Ziraat Bankası'ndan emeklilere özel konut kredisi! Düşük faizle ev sahibi olma fırsatı!

Ziraat Bankası tarafından emeklilere özel bir konut kredisi kampanyası başlatıldı. Düşük faizli konut kredisi ile emekli müşterilerin ev sahibi olmalarına imkan tanınıyor. Ziraat bankası emeklilere yüzde kaç faizle konut kredisi veriyor?
Ziraat Bankası'ndan emeklilere özel konut kredisi! Düşük faizle ev sahibi olma fırsatı!

Türkiye’de emekliler için özel finansal çözümler üretmeyi bankalar ön plana almaya başladılar. Özel bankalar emekli maaş promosyonları ile dikkat çekerken kamu bankası Ziraat Bankası da emeklilere özel bir konut kredisi kampanyasını başlattı. Emekliler ev sahibi olmak istediklerinde finansman desteklerini Ziraat Bankası’ndan alabiliyorlar. Ziraat Bankası’nın emeklilere verdiği konut kredisinin koşulları nelerdir?

ZİRAAT BANKASI EMEKLİLERİ EV SAHİBİ YAPIYOR!

Emekliler bankalar tarafından genellikle konut kredisi imkanları kısıtlı müşteriler olarak değerlendiriliyorlar. Çoğu banka emeklilere konut kredisi kullandırmayı çok da tercih etmiyorlar. Konut kredilerinin 10 yıla kadar vade ile kullanılabilmesi bunda etkili oluyor. Emeklilerin yaşlarının ilerlemiş olmasından dolayı bankalar bu müşterilere konut kredisi vermeyi tercih etmiyorlar. Ancak bu duruma karşın Ziraat Bankası sadece emeklilere özel bir konut kredisi kampanyası düzenliyor.

Emekliler Ziraat Bankası’ndan 120 aya kadar vade ile konut kredisi çekebiliyorlar. 10 yıllık vadeye yayınlan kredi borcu düşük taksitlerle geri ödenebiliyor. Ziraat Bankası emeklilere hangi koşullarda konut kredisi vereceğini duyurdu. Buna göre müşteriler 500 Bin TL ekspertiz değeri olan evler için yüzde 90 oranında konut kredisi çekebiliyorlar. Eğer evin ekspertiz değeri 500 Bin TL’nin üzerindeyse emekli müşterilere Ziraat Bankası en fazla yüzde 80 oranında kredilendirme yapıyor. Yani 400 Bin TL’lik bir ev için en fazla 360 Bin TL konut kredisi çekilebilirken 1 Milyon TL’lik bir ev için en fazla 800 Bin TL konut kredisi alınabiliyor.

Ziraat Bankası emeklilere konut kredisi verirken düşük faiz politikası uyguluyor. 120 ay vadeli olarak kullandırılan bu konut kredisi yüzde 1,29 faizle veriliyor. Emekli müşteriler bu düşük faiz imkanını kullanarak ev sahibi olabiliyorlar. 120 ay vadeli 100 Bin TL konut kredisinin aylık taksiti 1.642 TL olduğu bildirildi.