14 seçim anketi birleştirildi! Cumhurbaşkanlığı yarışında son oy oranları!

Türkiye Raporu tarafından çok kritik bir seçim anketi sonucu yayınlandı. 14 farklı anket şirketi tarafından yapılan seçim anketlerinin ortalaması alınarak hazırlanan seçim anketi sonuçlarına göre hangi Cumhurbaşkanı adayı yüzde kaç oy alıyor?
14 seçim anketi birleştirildi! Cumhurbaşkanlığı yarışında son oy oranları!

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı olmak için aday olan dört isim seçim çalışmalarına devam ederken anket şirketleri adayların halk nezdinde karşılıklarını seçim anketleri ile ölçüyorlar. Yapılan seçim anketlerinde çok farklı oy oranları çıkabiliyor. Bazı anketler taraflı olabileceği eleştirileri sürekli yapılıyor. Buna bir nebze de önlem almak isteyen Türkiye Raporu tüm seçim anketlerini bir araya getirdi.

14 ŞİRKETİN SEÇİM ANKETİ ORTALAMALARI!

Türkiye Raporu tarafından yapılan çalışmada 14 farklı anket şirketi tarafından yapılan seçim anketleri bir araya getirilerek ortalamaları alındı. Böylece çok daha farklı bir anket sonucu ortaya çıkmış oldu. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın anket ortalamalarına göre oy oranları belirlendi.

SEÇİM İKİNCİ TURA KALIYOR

Açıklanan seçim anketi sonuçlarına göre yüzde 47,64 oranında oy alan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ilk sırada çıkıyor. İkinci sırada bulunan Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı ise yüzde 44,22 olarak ilan edildi. Bir diğer Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise anketlerin ortalamalarına göre yüzde 5,37 oranında oy alıyor. Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın oy oranı ise yüzde 2,78 olarak açıklandı.

İKİNCİ TURDA KILIÇDAROĞLU ÖNDE!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda da 7 anket şirketi tarafından seçim anketi yapılarak vatandaşlara hangi adaya oy verecekleri soruldu. Buna göre Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 52,03, Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 47,97 oranında oy alıyor.

MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ ANKET SONUÇLARI

Milletvekili seçimleri için de 7 anket şirketinin ortalamalarına göre Cumhur İttifakı yüzde 42,8, Millet İttifakı yüzde 38,6, Emek ve Özgürlük İttifakı yüzde 11,9, Memleket Partisi yüzde 3 ve diğer de yüzde 37 oranında oy alıyor.