20 Dakika Kalbi Duran Adam Hayata Tutundu

Kahramanmaraş'ta yaşayan bir adam işten eve giderken dolmuşta fenalaştı. Bir anda olduğu yere yığılan o adamı dolmuş şoförü fark etti ve derhal direksiyonu hastaneye kırdı. Acil servise kalbi durmuş şekilde getirilen vatandaşa yapılan müdahale ve ameliyatın ardından hayata tutunmayı başardı.
20 Dakika Kalbi Duran Adam Hayata Tutundu

Kahramanmaraş'ta bir vatandaş işten çıkmış evine giderken bir dolmuşa bindi. Dolmuşta seyir halindeyken bir anda olduğu yere yığılan vatandaş dolmuş şoförünün dikkatini çekti. Direksiyonu hastaneye kıran şoför vatandaşı adeta hayata döndürdü.

Dolmuş şoförünün dikkati sayesinde kısa sürede kalbi durmuş vaziyette hastaneye yetiştirilen vatandaş, ilk müdahalesinin ardından hemen ameliyata alındı. Tam 20 dakika sonra kalbi yeniden çalıştırılan vatandaş hayata tutunmayı başardı.

Ölmüş Bu Dediklerini Duydum

Kahramanmaraş'ta bir minibüste yaklaşık 10 gün önce çok ilginç bir olay yaşandı. 54 yaşındaki bir vatandaş işinden çıkmış evine dönerken her gün olduğu gibi dolmuşa bindi. Dolmuş seyir halindeyken şoförün yan koltuğunda oturan vatandaş bir anda fenalaştı. 

Dolmuşun şoförü yan koltuğunda fenalaşan ve bir anda başı omzuna düşen o yolcuyu fark etti. Dolmuşun sürücüsü fenalaşan vatandaşa dokunduğunda vücudunun soğumaya başladığını hissetti. Yolcunun yaşamını yitirdiğini düşünse de derhal direksiyonu en yakın hastaneye doğru çevirdi ve o vatandaşı hastaneye götürdü.

Hastaneye vardıklarında kalbinin durduğu belirlenen vatandaşa hemen müdahale edildi. Kalp masajıyla yeniden hayata döndürülen o vatandaşa yapılan anjiyoda kalp damarlarının tıkalı olduğu belirlendi. Derhal ameliyata alınan vatandaşın tam 5 damarına baypas yapıldı. 

Fenalaştığı andan, hastaneye yetiştirilerek kalbi yeniden çalıştırılana kadar 20 dakikalık bir süre geçen vatandaş, oldukça nadir görülen bir durumu yaşadı. İlk fenalaştığı anı hatırladığın söyleyen vatandaş, çevrede konuşulanları da duyduğunu söylüyor. 

Dolmuş şoförünün kendisine dokunduğunu hissettiğini söyleyen vatandaş, dokunan kişinin "Ölmüş bu" dediğini duyduğunu belirtti. O anları bir rüya gibi hissettiğini söyleyen vatandaş, ameliyattan çıkıp ilk uyanmaya başladığında ise "Uzaya mı geldim, Evde miyim?" şeklinde bir soru yöneltti. 

Hızlı Müdahale Hayata Döndürdü

Adeta mucize gibi bir hayata dönüş hikayesi yaşayan vatandaşın doktorları da sağlık durumu hakkında konuştu. Hızlı müdahale sayesinde hayatta yeniden dönen vatandaşın durumunun şimdi iyi olduğunu söyleyen doktorlar, hastaneye başvurduğunda kalbinin durmuş vaziyette olduğunu ve yaklaşık 20 dakika çalışmadığını söyledi. Teknik olarak 20 dakika boyunca ölüp yeniden dirilen vatandaşın 5 damarının tıkalı olduğunu söyleyen doktorlar, yapılan ameliyatın iyi geçtiğini ve vatandaşın normal hayatına dönebileceğini söyledi.