2022 KPSS sınavı sınır kapısı doğru cevabı: Gürcistan'dan İran'a gitmek için yola çıkan biri sırasıyla hangi sınır kapılarını kullanır?

Gürcistan'dan İran'a gitmek için yola çıkan biri sırasıyla hangi sınır kapılarını kullanır? sorusu KPSS 2022 sınavında çıkan sorular arasında yer aldı. Peki, sorunun doğru yanıtı, cevabı ne?
2022 KPSS sınavı sınır kapısı doğru cevabı: Gürcistan'dan İran'a gitmek için yola çıkan biri sırasıyla hangi sınır kapılarını kullanır?

2022 KPSS sınavı sınır kapısı doğru cevabı araştırılmaya başlandı. KPSS 2022 sınavı hatırlanacağı üzere ÖSYM tarafından alınan kararla iptal edilmiş ve tekrarlanmasına karar verilmişti. 

İptal edilen sınavda yer alan soruların özel bir yayınevi tarafından hazırlanan sorularla yakın benzerlik göstermesi hatta bazı soruların şıklarının bile aynı şekilde sorularda yer alması itirazlara neden olmuştu. Sınava giren adayların yoğun tepkileri üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sınavın incelenmesi talimatı verilmişti. 

2022 KPSS SINAVI SINIR KAPISI DOĞRU YANITI, HANGİ SINIR KAPILARI KULLANILIR?

ÖSYM Başkanının görevden alınması ile sonuçlanan süreçte 2022 KPSS sınavı iptal edilerek tekrar edilmesine karar verilmişti. İptal edilen sınavın tekrarı 18 Eylül 2022 Pazar günü tarihi itibari ile yenilenirken sınavda adayları zorlayan sorulardan biri de sınır kapısı sorusu oldu. 

2022 KPSS soruları arasında yer alan "Gürcistan'dan İran'a gitmek için yola çıkan biri sırasıyla hangi sınır kapılarını kullanır?" sorusunun yanıtı adaylar tarafından araştırılmaya başlanırken sorunun doğru yanıtı belli oldu. 

Gürcistan'dan İran'a gitmek isteyen kişiler ilk olarak Sarp sınır kapısı üzerinden geçiş yaparken sonrasında ise Gürbulak sınır kapısı üzerinden seyahatine devem etmektedir. Doğru yanıt bu durumda Sarp Sınır Kapısı ve Gürbulak sınır kapısı şıkkı olacaktı.