2023 seçimleri için yeni iddia: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni parti mi kuracak?

Meral Akşener için düzenlediği karşılama töreni ile adından söz ettiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında ortaya yeni atılan iddia siyaset kulislerini çalkaladı.
2023 seçimleri için yeni iddia: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni parti mi kuracak?

Türkiye büyük bir hızla 2023 seçimlerine doğru ilerlemeye devam ederken Cumhur İttifakı adayını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak ilan etmişti. Millet İttifakı ise yaptıkları açıklamasında 6'lı masa olarak karar alacaklarını söylemişti. 

6'lı masanın ortak adayı tüm kamuoyu tarafından merakla beklenirken konu hakkında ortaya atılan son iddialarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı iddia edilmişti. Kılıçdaroğlu yaptığı son açıklamasında adaylığa yeşil ışık yakmıştı. Aday olmaktan onur duyacağı yönündeki açıklamalar ile öne çıkan Kılıçdaroğlu açıklamasından sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yeni iddialar gündeme geldi. 

EKREM İMAMOĞLU YENİ PARTİ Mİ KURUYOR, YENİ PARTİNİN ADI NE OLACAK?

Son dönemde partisi ile görüş ayrılıkları yaşadığı iddiası ile gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yeni parti kuracağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yapılan ziyaret kamuoyunda gündemi sallarken bu ziyaretin aslında yeni parti kuruluşu için atılan ilk adı olduğu iddia edildi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yakın ekibi arasında yer alan Necati Özkan, Murat Ongun ve Soner Yalçın tarafından yeni parti hazırlıklarına başladığı siyaset kulislerinde dillendirilen yeni iddia olarak gündeme geldi. Söz konusu iddialar doğrultusunda İBB Başkanı İmamoğlu tarafından kurulacak olan yeni partinin adı bile açıklandı. İddialara göre partinin adı Ekim Partisi olacak. İbrenin Kılıçdaroğlu ya Mansur Yavaş'a dönmesi üzerine bu kararı aldığı belirtiliyor.