2024 yılı yaş çay alım fiyatı resmen belli oldu

Karadeniz bölgesi ile özdeşleşen ve sofraların vazgeçilmezi olan çay önemli bir gelir kapısı olarak biliniyor. On binlerce vatandaşın tarlalarda yetiştirdiği ve devlete belirli bir bedel karşılığı sattığı çay ile ilgili yeni bir açıklama geldi.
2024 yılı yaş çay alım fiyatı resmen belli oldu

“HAYIRLI OLSUN”

Tarım ve Orman Bakanlığı çay yetiştiricilerini yakından ilgilendiren bir paylaşımda bulundu. Söz konusu paylaşımda bu yıl çayların kaç lira üzerinden satın alınacağı duyuruldu. Yapılan paylaşım kısa sürede çok sayıda yorum ve beğeni aldı.

Bakanlığı resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan bilgilendirme paylaşımı şu şekilde oldu;

2024 yılı yaş çay alım fiyatı kilogram başına 17 lira, üreticilerimize verilen destekleme bedeli ise 2 lira olarak belirlenmiştir. Böylece 2024 yılı yaş çay bedeli olarak üreticilerimizin eline kilogram başına 19 lira geçecektir. Hayırlı olsun

gnunauzxkaa2nib.jpeg

5 LİRANIN ÜZERİNDE BİR ARTIŞ YAŞANDI

Çay alım rakamlarının açıklanmasının ardından akıllara mevcut fiyatlandırmanın kaç lira olduğu sorusu akıllara geldi. 2023 Yılı yaş çay alım fiyatlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı.

Çay ile meşhur olan Karadeniz ili Rize’de yaptığı mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılı yaş çay alım fiyatını 11,3 TL olarak ifade etmişti. Bu yıl bu rakam 5,7 TL atarak 17 liraya yükseltildi.

Destek bedeli ile 19 lira olan 2024 yılı fiyatlandırması konusu hakkında vatandaşların tepkisi merak konusu oldu.