28 Ekim eczaneler tatil mi, 29 Ekim yarın resmi tatillerde hastaneler açık mı 2022

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatili nedeniyle hastanelerde ve eczanelerde işi olan vatandaşlar araştırmalara başladılar. Peki, 29 Ekim resmi tatil mi, 28 ekim eczaneler tatil mi, yarın hastaneler açık mı 2022?
28 Ekim eczaneler tatil mi, 29 Ekim yarın resmi tatillerde hastaneler açık mı 2022

Hastanelerde ve eczanede işi olan vatandaşlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle araştırmalara başladı. Türkiye bu sene cumhuriyetin 99. yılını kutlamak için bir kere daha meydanlara inmeye hazırlanırken hem 28 Ekim 2022 Cuma hem de 29 Ekim 2022 Cumartesi günü için araştırmalara başlandı. 

Özellikle de resmi tatillerde okullar açık mı, hastaneler çalışıyor mu, "28 Ekim 2022 Cuma günü yarım gün mü, eczaneler çalışacak mı?" soruları gündeme taşınmıştı. Yapılan açıklama ile merak edilen sorulara da yanıt verilmiş oldu. 28 Ekim'de hastaneler açık mı, 29 Ekim'de aciller açık mı, hasta kabulü var mı?

28 EKİM'DE HASTANELER ÇALIŞIYOR MU, ECZANELER TATİL Mİ?

28 Ekim tarihi bu sene Cuma gününe denk gelirken resmi tatil takvimi gereği Cuma günü yarım günlük mesai yapılacak. Bu nedenle Cuma günü eczaneler ve hastaneler de yarım günlük mesai yapılacak. Yarım gün boyunca çalışacak olan hastaneler ve eczaneler Cuma günü öğleden sonra kapalı olacak. Yani öğle arasından sonra resmi tatil başlayacak. 

29 EKİM 2022 RESMİ TATİL Mİ, HASTANELER KAPALI MI, ECZANELER ÇALIŞACAK MI?

29 Ekim günü resmi tatil olmasının yanı sıra aynı zamanda bu sene Cumartesi gününe denk gelmesi nedeni ile eczaneler ve hastaneler kapalı olacaklar. Hastaneler sadece acil servis üzerinden acile gelen hastalara hizmet verirken eczaneler ise nöbetçi eczaneler üzerinden sağlık hizmeti sunacak.