AFAD açıkladı, Adana'da deprem!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir açıklama yapılarak Adana'nın Saimbeyli ilçesinde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Gerçekleşen depreme dair detaylı bilgileri yine AFAD kamuoyuna duyurdu.
AFAD açıkladı, Adana'da deprem!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen büyük depremler sonrasında bölgede artçı sarsıntılar yavaşlasa da devam ediyor. Son deprem haberi ise Adana'dan geldi. AFAD Deprem Dairesi tarafından bir açıklama yapılarak Adana'nın Saimbeyli ilçesinde bu sabah saatlerinde bir deprem meydana geldiği kamuoyuna ilan edildi. Gerçekleşen depreme dair bazı teknik detaylar yine AFAD Deprem Dairesi tarafından açıklandı. 

ADANA SAİMBEYLİ'DE DEPREM

AFAD Deprem Dairesi'nin verdiği bilgilere göre bu sabah saat 07:48'de Adana'nın Saimbeyli ilçesinde bir deprem meydana geldi. Bu depremin büyüklüğünün 4.1 olduğu bildirilirken derinliğinin ise 7 km olduğu ifade edildi. 

AFAD açıkladı, Adana'da deprem!

Meydana gelen son deprem bölgede vatandaşlar tarafından net hissedildi. Adana'da olan deprem çevre illeri de etkiledi. Uzun bir süredir artçı sarsıntılar devam ederken son dönemlerde bu sarsıntıların sayısı da büyüklüğü de yavaşlamıştı. Zamanla bu artçı depremlerin sona ereceği uzmanlarca açıklanmıştı. Ancak bu sürecin 1 yıl devam edebileceği uyarısı yapılmıştı. 

CAN VE MAL KAYBI YOK

Adana'da gerçekleşen 4.1 büyüklüğündeki deprem ile alakalı olarak resmi makamlardan şu ana kadar yapılan herhangi bir olumsuz açıklama bulunmuyor. Bu sarsıntının bir yıkıma neden olmayacağı tahmin edilirken AFAD birimlerinin bölgede tedbir incelemeleri yaptıkları bildirildi. Vatandaşlardan gelecek ihbarları değerlendirmek için ekiplerin hazır bekletildiği belirtildi. 

BÖLGDEDE ŞİDDETLİ DEPREM BEKLENMİYOR

Deprem uzmanları meydana gelen bu artçı depremler konusunda vatandaşları rahatlatacak açıklamalar yapmaya devam ediyorlar. Prof. Dr. Naci Görür konuya dair kısa bir açıklama yaparak, "Bölgede şiddetli bir deprem beklentimiz yok. Zamanla yeni değerlendirmeler yapılabilir. Şu andaki depremler artçı sarsıntılardır ve bunları da bekliyorduk." dedi.