AFAD deprem açıklaması! Bu sefer Mersin sallandı!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması ile yeni bir deprem duyurusu yaptı. Yapılan açıklamaya göre Mersin Erdemli’de Akdeniz açıklarında bir deprem gerçekleşti.
AFAD deprem açıklaması! Bu sefer Mersin sallandı!

Türkiye’de tek gündem haline deprem ile alakalı yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük deprem sonrasında Türkiye’nin farklı alanlarında depremler meydana gelmeye devam ediliyor. Deprem bölgesine yakın bir alan olan Mersin’de bir deprem gerçekleştiği AFAD Deprem Dairesi tarafından açıklandı.

AFAD DEPREM AÇIKLAMASI YAPTI

AFAD Deprem Dairesi tarafından verilen bilgilere göre bu akşam saat 22:59’da Mersin’in Erdemli ilçesinde Akdeniz açıklarında bir deprem gerçekleşti. Depremin merkez üssünün Erdemli ilçesine mesafesinin 11,47 km olduğu bildirildi. Yapılan açıklamada depremin derinliği 16,04 km, büyüklüğü ise 4,3 olarak kamuoyuna duyuruldu.

AFAD deprem açıklaması! Bu sefer Mersin sallandı!

CAN VE MAL KAYBI YOK!

AFAD Deprem Dairesi büyük deprem felaketinden etkilenmeyen Mersin’de bu son depremden dolayı herhangi bir yıkım olmadığını açıkladı. Yaklaşık 5-6 saniye süren depremin kısa süreli olmasının can ve mal kaybına neden olmayacağı düşünülüyor. Buna karşın AFAD ekipleri Mersin’de gerekli saha kontrollerini yapmak için hareket geçtiler.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ!

Mersin Erdemli’de gerçekleşen deprem sadece Mersin’de değil çevre illerde de hissedildi. Özellikle Adana’da vatandaşlar sarsıntıyı hissederek kısa süreli bir panik yaşadılar. Depremi hisseden vatandaşlar ise sosyal medyada paylaştıkları mesajlarla depremin şiddetinin açıklanan büyüklükten daha fazla olduğunu iddia ettiler. Depremin büyüklüğü ile şiddeti arasında bir fark oluşabiliyor. Vatandaşların hissettiği sarsıntı bazı etkenlerle daha yüksek olabiliyor.

Öte yandan Akdeniz'de bu tür depremler son yıllarda çeşitli sıklıklarda meydana gelebiliyor. Deprem uzmanları büyük şiddetli depremin bölgede olmasını beklemiyorlar. Bu konuda açıklamalar yapılırken vatandaşların endişe etmemeleri de isteniyor.