AK Parti'den istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba hangi partiye geçeceğini açıkladı!

AK Parti’den ve milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba hangi partiye katılacağını açıkladı. Ahmet Eşref Fakıbaba hangi partiye katılmak için AK Parti’den istifa etti?
AK Parti'den istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba hangi partiye geçeceğini açıkladı!

Türkiye’de siyaset arenasında seçim savaşları erken başladı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba bugün hem partisinden hem de milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından herkes Ahmet Eşref Fakıbaba’nın neden böyle bir karar aldığını merak etmeye başladı. İstifasının ardından Sözcü’ye konuşan Ahmet Eşref Fakıbaba bu kararının arkasındaki gerekçeyi de açıkladı.

HANGİ PARTİYE GEECEĞİNİ AÇIKLADI!

İstifasına dair açıklamada bulunan Ahmet Eşref Fakıbaba, “İnşallah ülkemize hayırlı olur. İstifa açıklamamda bahsettim. Hemşehrilerimiz beni AK Parti oylarıyla milletvekili yaptılar. AK Parti’den istifa ederken milletvekili olarak kalmam onlara saygısızlık olurdu. Bunun için hem AK Parti’den hem de milletvekilliğinden istifa ettim. İlkeli bir tavır olduğunu düşünüyorum. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya da yakışan budur.” dedi.

Hangi siyasi partiye geçeceğini de açıklayan Ahmet Eşref Fakıbaba, “Hakkımda kamuoyunda bazı iddialar vardı İYİ Parti’ye geçeceğime dair. Madem artık önümüzde bir engel kalmadı açıklayayım. Evet İYİ Parti’ye katılma kararı aldım. Ben şu anda bağımsız bir insanım. Milletvekilliğinden de istifa ettim. Etik olarak doğru olanı yaptım. Ben şimdi ne milletvekiliyim ne de AK Parti üyesiyim. Özgür bir vatandaş olarak bir siyasi parti seçme hakkım var. Sıfırdan başlıyorum. İYİ Parti’ye katılarak siyaseti o safta yapacağım. Milletvekilliğinden istifa ederek AK Parti seçmenine saygımı gösterdim. Meral Akşener ile iki defa görüştük ve ben İYİ Parti’ye geçme konusunda ikna oldum.” ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA'DA SEÇİM HESAPLARI DEĞİŞTİ

Ahmet Eşref Fakıbaba’nın İYİ Parti’ye katılımı Şanlıurfa’da seçim hesaplarını baştan sona değiştirdi. Bağımsız aday olarak 2009 yılında AK Parti’ye karşı Şanlurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olan Ahmet Eşref Fakıbaba o dönem seçimi kazanmıştı. Şanlıurfa’da ciddi oranda kişisel oyu olan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın tercihinin sandığa nasıl yansıyacağı daha şimdiden merak edilmeye başlandı.