AK Parti'den son dakika duyuruldu! OHAL ilan edilen il sayısı arttı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen iki büyük depremle tüm Türkiye sarsılmış ne yazık ki yaşanan deprem 10 ilde büyük hasar yaşanmasına neden olmuştu. OHAL ilan edilen iller için yeni duyuru yapıldı.
AK Parti'den son dakika duyuruldu! OHAL ilan edilen il sayısı arttı

AK Parti'den son dakika duyuruldu! OHAL ilan edilen il sayısı arttı - Türkiye 6 Şubat Pazartesi gününe büyük bir deprem felaketi ile uyanmış, saat 04:17'de Kahramanmaraş Pazarcık merkez üslü 7.7 şiddetindeki deprem büyük bir yıkıma neden olmuştu. Yaşanan büyük felaket nedeni ile 10 ilde çok sayıda bina yıkılmıştı. 

Yaşanan deprem sonrası tam arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği ve vatandaşların hasarlı binalara girdiği esnada saat 13:24 itibari ile ikinci bir deprem daha meydana gelmişti. Yaşanan ikinci deprem Kahramanmaraş Elbistan merkez üslü olarak meydana gelirken ikinci depremin şiddeti 7.6 olarak açıklanmıştı. Yaşanan deprem sonrası alınan karar ile 10 ilde deprem nedeni ile OHAL ilan edilmişti. 

DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERDE OHAL KARARI ALINDI!

Deprem tüm Türkiye'de büyük bir felaket yaşanmasına neden olurken ne yazık ki depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş ilçesinin yanı sıra pek çok ilde de ağır hasar oluşmasına neden olmuştu. Kahramanmaraş'ta büyük bir yıkım meydana gelirken Adıyaman, Hatay, Gaziantep ve Malatya'da da çok sayıda bina yıkılmıştı. 

Yaşanan yıkım sonrası alınan güvenlik tedbiri kapsamında 10 ilde olağanüstü hal ilan edilmişti. Depremin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Depremin yaşandığı 10 ilimizi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan ediyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için Anayasa'nın 119'uncu maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak olağanüstü hal (OHAL) ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve 3 ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız" diyerek 10 ilde OHAL kararı alındığını açıklamıştı. 

OHAL İLAN EDİLEN İLLER HANGİLERİ, HANGİ İLLERDE OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ?

 Açıklanan karar kapsamında ilk olarak depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra depremden etkilenen Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır ve Şanlıurfa olmak üzere 10 ilde OHAL ilan edilmişti. Dün AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından yapılan açıklama ile ''Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ da deprem bölgesi olacak. Dolayısıyla 10 il değil 11 il olarak zikredeceğiz" denilerek Elazığ'ın da deprem bölgesi ilan edildiğini duyurdu.