Atatürk'ün 300 - 400 yıldır süregelen sorun dediği nedir?

KPSS tarih soruları arasında yer alan sorular için adaylar yanıtları aramaya devam ederken bu sorulardan biri de Atatürk'ün 300 400 yıldır süregelen sorun dediği soru olarak öne çıktı. Peki, sorunun yanıtı ne?
Atatürk'ün 300 - 400 yıldır süregelen sorun dediği nedir?

Tarih soruları ile gündeme gelen KPSS 2022 sınavında yer alan sorular son derece zor olarak nitelendirildi. Matematik ve tarih soruları ile eleştirilen KPSS sınavının ardından adayların yanıtlarını aradığı soruların başında KPSS 2022 tarih soruları yer aldı. 

KPSS sınavında çıkan sorular arasında yer alan "Atatürk'ün 300 yıldır süregelen sorun dediği hangisidir?" yanıtı en çok aranan soruların başında yer aldı. Peki, bu sorunu yanıtı hangisiydi?

ATATÜRK'ÜN 300 YILDIR SÜREGELEN SORUN DEDİĞİ HANGİSİDİR?

KPSS tarih soruları bu sene matematik sorularının bile önüne geçerken soruların hem uzunluğu hem de son derece zor olması eleştirilere neden olmuştu. 2022 KPSS lisans sınavının iptal edilmesi nedeniyle bugün bir kere daha tekrar sınavı yapılmıştı. 

Bir önceki sınavda bazı soruların özel bir yayınevi tarafından hazırlanan kitaplarda yer alan sorular ile benzerlik göstermesi hatta bazı soruların birebir aynı olduklarının iddia edilmesi üzerine sınav hakkında soruşturma başlatılmıştı. Başlatılan soruşturma kapsamında iddialar doğru olarak kabul edilmiş ve şaibe olmaması adına sınav iptal edilmişti. 

İptal edilen sınav yerine bugün düzenlenen yeni sınavda sorulan Atatürk'ün 300 -400 yıldır süregelen sorun dediği nedir? sorusunun yanıtı kapitülasyon olarak verildi.