Bakan Işıkhan canlı yayında SSK BağKur Emekli Sandığı emeklilerine müjdeyi verdi!

SSK BağKur Emekli Sandığı emeklileri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan güzel haber geldi. Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamasında emeklilere ilişkin sürprizin detaylarını duyurdu.
Bakan Işıkhan canlı yayında SSK BağKur Emekli Sandığı emeklilerine müjdeyi verdi!

Enflasyonun yılın ilk yarısına gelmeye yaklaştığımız bugünlerde artış göstermeye devam ederken, emeklilerin geçim yükü daha da ağırlaşmaya devam ediyor. Bu noktada devletin verdiği sosyal yardımlar yakından takip edilirken, Çalışma Bakanı Işıkhan’dan canlı yayında açıklama geldi.

Bakan Işıkhan, emeklilerin yakından takip ettiği Emekli Kart uygulaması için bilinmeyenleri aktarıldı.

Emekliler için seyahatten alışverişe kadar pek çok noktada büyük bir kolaylık sağlayacak olan Emekli Kart’ın yakın zamanda uygulamaya girmesi bekleniyor. Bakan Işıkhan, Emekli Kart’ın ana hedefini "Bu yeni SGK hizmet modelimiz ile emeklilerimizin topluma aktif olarak katılabildiği, sosyal yaşamın içinde yer aldığı bir sistemi hedefliyoruz” diyerek kartın avantajlarını aktardı.

EMEKLİ KARTIN AVANTAJLARI NELER?

Halk TV’nin aktardığına göre emeklilerin yakın zamanda kullanabileceği Emekli Kart’ın avantajlarından bazıları şu şekilde:

  • PTT Kargo’da emekliler için indirim
  • PTT’nin hatları için emeklilere özel paket
  • TCDD’de ana hat seyahatlerinde emeklilere özel indirim
  • Zincir marketler, ulaşım, haberleşme, online Pazar yerlerindeki anlaşmalar sayesinde emeklilere çeşitli indirimler
  • GSB tesislerine ücretsiz giriş
  • Polisevi, öğretmenevi gibi sosyal tesislerde emekliye özel yüzde 15 indirim
  • Anlaşmalı çeşitli mağazalarda indirim

22805.jpg

Belirtilen bu özelliklerin emeklilerin hayatında bir nebze de olsa rahatlık getirmesi hedefleniyor. Bakan Işıkhan, Emekli Kart’ın yanı sıra emekliler için yaptığı açıklamasında çalışmalara devam edeceklerini ifade ederek, “Daha sağlıklı bir emeklilik dönemi için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

EMEKLİYE REFAH PAYI GELECEK Mİ?

Emekliler kendilerine sunulacak Emekli Kart’ın yanı sıra refah payı ve maaş zammı konusunu da merak ediyor. Bakan Işıkhan, dün yaptığı açıklamasında emekliler için refah payı uygulamasının temmuz öncesinde konuşulmasının erken olduğunu belirtti. Emekliler temmuz ayında 6 aylık enflasyon farkının yanı sıra refah payını alıp almayacakları konusu belirsizliğini korumaya devam ediyor.